Home Algemeen THAILAND HOUDT TOERISTISCHE TREKPLEISTER “THE BEACH” NOG MINSTENS TWEE JAAR OP SLOT

THAILAND HOUDT TOERISTISCHE TREKPLEISTER “THE BEACH” NOG MINSTENS TWEE JAAR OP SLOT

0
THAILAND HOUDT TOERISTISCHE TREKPLEISTER “THE BEACH” NOG MINSTENS TWEE JAAR OP SLOT

~OP HET PROCRUSTESBED LIGGEN~

(Zich (tegen zijn wil in) in een nare positie bevinden)


THAILAND:- Het paradijselijke strand op het Thaise eiland Koh Phi Phi dat in de film ‘The beach’ te zien was, blijft nog zeker twee jaar gesloten voor toeristen.Sinds Leonard DiCaprio in 2000 gestalte gaf aan een rugzaktoerist die op een verlaten eiland belandt, wordt het Thaise eiland waar de scènes op het strand werden opgenomen onder de voet gelopen door toeristenmassa’s. De natuur had er zo zwaar onder te lijden, dat de Thaise overheid vorig jaar besloot om Maya Bay, het strand in kwestie, voortaan vier maanden per jaar af te sluiten voor toeristen.

Die korte periode bleek evenwel niet voldoende om het ecosysteem te laten herstellen, waardoor werd besloten om het strand voor onbepaalde tijd te sluiten. Wie plannen had om het strand te bezoeken, zal echter nog zeker twee jaar geduld moeten oefenen, klinkt het nu.

‘We hebben meer tijd nodig zodat de natuur zich volledig kan herstellen. Ons team zal de situatie elke drie maanden herbekijken’, aldus Songtam Suksawang, directeur van de nationale parken in Thailand, aan CNN. Sinds de sluiting van het strand werden ongeveer 10.000 koraalriffen herplant, maar door een hittegolf waardoor de temperatuur van het zeewater sterk steeg, is er al verbleking ontstaan.

Niet alleen de natuur, maar ook de faciliteiten worden herbekeken. Er wordt ook een systeem met elektronische tickets ontwikkeld, dat er voor moet zorgen dat er maximum 1.200 bezoekers per dag opdagen, netjes verdeeld in vier tijdsblokken. Voor de sluiting werd het strand door soms wel 5.000 toeristen per dag onder de voet gelopen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in
Bron: standaard.be