THAILAND GAAT DE STRIJD AAN TEGEN DE PLASTIC TASJES, BINNENKORT MOETEN DE KLANTEN ERVOOR BETALEN!

4
1240

~VOOR NIETS GAAT DE ZON OP~

(Alles kost geld en moeite, behalve datgene wat van de zon komt)


BANGKOK:- Eerder deze week is er in Bangkok een milieuconferentie gehouden, tijdens deze conferentie werd besloten dat het voor Thailand tijd is om de strijd aan te gaan met de enorme hoeveelheden plastic tasjes die je in iedere winkel krijgt.

Volgens de deskundigen op deze conferentie, zouden de plastic berg een van de redenen zijn waarom er zoveel rotzooi is in Thailand.

En één van de manieren om dit te doen is simpelweg om voor elke tas geld te vragen.

Deze conferentie was georganiseerd door de NIDA, Thammasat University en milieugroeperingen, deze organisaties kwamen louter en alleen bijeen om het probleem van de plastic zakken te bespreken waarbij de rode draad tijdens deze bijeenkomst was, “we gebruiken ze, dus wie moet betalen?”

Het antwoord daarop was volmondig het: THAISE VOLK!!!

De conferentie gebruikte als basis bestaande enquêteresultaten waaruit bleek dat meer dan 50% van de Thaise bevolking het erover eens was dat de beste manier om de hoeveelheid gebruikte zakken te verminderen zou zijn om consumenten ervoor te laten betalen.

Soort gelijke ervaringen in het buitenland bleken uiterst succesvol te zijn, vandaar dat deze methode ter sprake werd gebracht.

De vertegenwoordigers van de kunststofindustrie dekte zich in door te vertellen dat het niet hun schuld was, maar de schuld van de mensen, die de plastic zakken na gebruik weggooien.

Sommigen deelnemers aan deze conferentie stelden dat het belangrijk was dat er betere afbreekbare tasjes moeten komen, de Thaise bevolking zullen nooit en te nimmer willen betalen.

Maar de meeste deelnemers waren het erover eens dat de regering krachtig moet optreden in milieuvervuilende zaak.

Informatie en bron:
Foto’s: Channel3
Content: Olleke Bolleke
Bron: Channel3

4 REACTIES

 1. En of dat de thai zonder na te denken wil betalen voor dit tasje.
  Men let niet op de prijzen.
  Al heeft men maar net genoeg om rond te komen, men doet de boodschappen in 7/11, want die winkel is op de hoek.
  Ook wanneer ze shampoo nodig hebben, kopen ze bij 7/11 een klein flesje shampoo, want dat is voordeliger.
  Op de vraag waarom ze niet naar Tesco gaan, daar dat goedkoper is, krijg je als antwoord dat de 7/11 op de hoek is.
  Dus het allergrootste aantal van in Thailand wonende mensen betaald rustig voor een tasje.
  Een enkeling zal een plastic tasje bij zich hebben.
  De buitenlander zal hier veel eerder gehoor aan geven.

  Bovenstaand gegeven vanuit de mond van thaise dames.

  LOUISE

  • Het ligt wel een stuk genuanceerder als dat jij hier schetst. Er zit een groot verschil tussen even naar de 7-eleven gaan of ‘even’ naar bijvoorbeeld de Big-C te gaan. Je moet daar naast de tijd ook nog een vervoersmiddel voor hebben! Heb je geen scooter moet je dus gebruik maken van een bahtbus of een motortaxi. Heen en terug ben je dus aardig wat tijd en geld verder om daar je goedkopere fles shampoo te halen. Anders gezegd, voor veel Thai weegt het niet op om dit te doen.

   Zelf weiger ik veel onnodige plastic tasjes, om over al die plastic rietjes maar te zwijgen! https://www.youtube.com/watch?v=4wH878t78bw

 2. Ik persoonlijk snap niet dat PM Prayuth tijdens zijn al jaren voortdurende vrijdagavond praatsessies niet wat aan educatie meegeeft telkens. Bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat een plastic tasje in het milieu wordt afgebroken. Of dat je langer bij je kinderen of kleinkinderen kunt zijn wss als je je autoriem omdoet. Of dat Lao Khao zeer slecht is voor de gezondheid (maagkanker onder andere) en dat je beter (in verhouding duur) bier drinkt. In een paar minuten spreektijd kan hij mensen wat bijbrengen. Educatie zogezegd. Maar ja, ik denk soms aan de miljoenen tonnen toiletpapier die Nederland er elk jaar doorspoelt. Dat milieuprobleem blijft de Thai grotendeels bespaard……..

Comments are closed.