THAILAND GAAT 22 NIEUWE PARKEN BENOEMEN TOT NATIONALE PARKEN EN KOMT DAARMEE OP 155 GEREGISTREERDE GEBIEDEN

0
454

~AAN EEN BALK DIE UIT HET BOS GEHAALD WORDT, MOET VEEL GEHAKT WORDEN, VOOR HIJ IN HUIS PAST~

(Je kunt leden uit een gemeenschap winnen, maar hun moet wel geleerd worden zich aan te passen)


THAILAND:- Het koninkrijk Thailand is van plan om nog eens 22 nationale parken aan hun reeks nationale parken toe te voegen om het doel te bereiken om tegen 2037 55% van het koninkrijk te bebossen.

De extra parken zouden het in het koninkrijk tot 155 geregistreerde beschermde gebieden, inclusief mariene parken, brengen, waardoor de huidige 102,5 miljard rai (16,4 miljoen hectare) bestaande uit bosgebieden, met ongeveer 32% van het land, wordt uitgebreid.

De helft van de nieuwe parken die tot nationaal park worden benoemd, zijn nationale mariene parken met een oppervlakte van in totaal 44 miljoen rai (7 miljoen hectare). In totaal bedragen ze 13% van het nationale grondgebied, volgens de Tourism Authority.

De toeristische autoriteiten vieren het feit dat in minder dan drie jaar vijf nieuwe parken zijn aangelegd: vier in het noorden van Thailand en één ten zuiden van Koh Phangan.

“Een deel van het werk om het bosgebied te vergroten, evenals het behoud van de bosbouw, wordt uitgevoerd door het nationale parksysteem onder drie belangrijke mandaten, namelijk milieubehoud, onderzoek en recreatieve ontwikkeling,” zei Yuthasak Supasorn een gezaghebber bij de nationale parken.

Onlangs gevestigde parken zijn onder meer Namtok Chet Sao Noi, die een schilderachtige waterval bevat waar, volgens een macabere folklore, zeven vrouwen in de oostelijke provincie Saraburi zijn verdronken. Verder naar het noorden in de provincie Nan, ligt meer dan 1,5 kilometer boven de zeespiegel, het park Khun Sathan, in ruige bergen die de provincie van Nakhon Ratchasima scheiden.

In Mae Takhrai zijn verschillende watervallen, kliffen en warmwaterbronnen bovenop verschillende bergen te vinden, waaronder de Doi Saket in de provincies Chiang Mai en Lamphun. Niet ver weg in de provincie Lampang ligt Doi Chong, het nieuwste park van het koninkrijk dat in april van dit jaar is opgericht.

Een andere reden onder de volle maan op Koh Phangan te gaan dansen, is het Than Sadet-Ko Phangan nationale park, een ruig park met een steile bergketen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Coconuts
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Coconuts.com