THAILAND GAAT 15% BELASTING HEFFEN OP DEPOSITO’S

0
226

~LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN~

(Leugentje van de belastingdienst)


BANGKOK:-  Het leven van een pensionado gaat niet meer over rozen. Moet je Bt. 800.000 op je rekening hebben, gaat de regering daar nog eens extra belasting over heffen.

Althans als u meer dan 20.000 Baht aan rente ontvangt van uw deposito rekening moet u vanaf nu 15% belasting over die rente gaan betalen, zegt minister van financiën Apisak Tantiworawong.

De minister zegt dat de nieuwe belasting, voor gesteld door de belastingdienst, bedoelt is voor mensen die meer dan Bt. 4 miljoen op de bank hebben staan.  In het verleden, zo merkt de minister op, hielpen sommige banken klanten met hoge deposito’s om de belasting te ontwijken door nieuwe rekeningen voor hen te openen.

Zoals gebruikelijk zegt Apirak dat de nieuwe maatregel uitsluitend bedoeld is voor mensen met grote bankrekeningen. Hij verwacht nu 2x zoveel belasting te kunnen innen. Op dit moment ontvangt de schatkist 1 miljard van deposito’s, nu gaat dat 2 miljard worden.

De belastingdienst zegt dat banken accepteren dat gegevens van hun klanten 2x per jaar doorgegeven moeten worden aan de belastingdienst, in mei en november. Rekeninghouders die weigeren opgave te doen krijgen een aanslag ambtshalve van 15%.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World