THAILAND: FOTOCOMPILATIE. VAN DE AKHA-GEMEENSCHAP WAAR DE TIJD GEEN VAT OP KRIJGT

0
632

~GEEN ZORGEN VÓÓR DE TIJD~

(Je moet je nu nog geen zorgen maken over problemen die misschien in de toekomst kunnen optreden)


CHIANG RAI:- Op een paar kilometer van Mae Chan, een klein modern stadje in de provincie Chiang Rai, ligt het dorpje Tjo Pa Kha. Het is geen toeristische trekpleister, maar er komen toch dagelijks een aantal toeristen langs de kleine winkeltjes waar de Akha hun handgemaakte spulletjes verkopen.

De toeristen gaan echter nooit verder dan de winkeltjes. Deden ze dat wel dan zouden ze waarschijnlijk denken dat de tijd heeft stilgestaan. De mensen wonen er nog steeds in op palen gebouwde huisjes, gemaakt van bamboe en stro.

De Akha, een volk dat in kleine dorpen in de bergen van Thailand, Myanmar, Laos en de provincie Yunnan in China woont. kwamen vanuit China naar Zuidoost-Azië aan het begin van de 20ste eeuw. De burgeroorlogen in de vorige eeuw in Birma en Laos resulteerden in een stroom van Akha-immigranten naar Thailand. Er wonen nu zo’n 80.000 Akha in de noordelijke provincies Chiang Rai en Chiang Mai, waar ze één van de grootste bergstammen vormen.

Tjo Pa Kha is maar één van de vele Akha dorpjes in Noord-Thailand. De foto’s geven een beeld van het leven in deze dorpsgememeenschap.

Informatie en bron:
Foto’s: Lode Engelen
Content: Lode Engelen in Chiang Rai
Bron: Trefpuntazie.com