THAILAND DENKT TEGEN HET JAAR 2030 HIV-VIRUS TOT STOPPEN GEBRACHT TE HEBBEN

0
266

~VOOR NIETS GAAT DE ZON OP~

(Alles kost geld en moeite, behalve datgene wat van de zon komt)


BANGKOK:- Gisteren was er een bijeenkomst van het UNAIDS in de hoofdstad Bangkok, tijdens dese bijeenkomst werd bekend dat het aantal nieuwe HIV-infecties de afgelopen zes jaar in Thailand met de helft zijn gedaald.

Daarmee laat Thailand zien dat het de grootse daling van het virus in de Azië-Pacific regio heeft behaald.

“Daarmee blijkt dat Thailand één generatie nodig had om dit snel om zich heen slaande virus tot een traag groeiende hiv-infecties te laten ontwikkelen”, aldus Khun Patchara Benjarattanaporn, directeur bij de Thaise organisatie UNAIDS, het VN-programma voor HIV / AIDS-programma,

Admiraal Narong Pipatanasai presenteerde gisteren haar strategie voor de jaren 2017-2030. In de komende 13 jaar hoopt Thailand de epidemie te verslaan, zo rapporteert de ‘Nation’.

De strategie heet 90-90-90, dat wil zeggen dat 90 procent van de mensen met hiv hun HIV-status moeten weten, 90 procent van degenen die besmet moeten zijn behandeld, en 90 procent van de mensen met een behandeling moet de toegang krijgen tot antiretrovirale therapie.

Momenteel heeft Thailand de eerste 90 procent bereikt, waarbij de preventie en behandeling vooral zijn gericht op mannen die seks hebben met mannen of transgenders, druggebruikers en mannen en vrouwen in de seksindustrie werken.

Recentelijk heeft de regering 200 miljoen baht beschikbaar gesteld om programma’s te verstrekken welke de verspreiding van HIV in het koninkrijk moeten voorkomen, wel is het zo dat onder de nieuwe strategie de uitgaven zullen stijgen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Der-Farang