ACTIVITEITEN VAN DE THAI RAKSA PARTIJ WORDEN EEN WEEK OPGESCHORT!

0
218

~DAT DOET DE DEUR DICHT~

(Dat pik ik niet)


BANGKOK- De pro Thaksin partij Thai Raksa Chart heeft aangekondigd alle politieke activiteiten voor 7 dagen te stoppen om zich voor te bereiden om zich te verdedigen voor het constitutionele hof voor de beschuldiging dat de partij vijandig staat tegen over democratie.

Secretaris-generaal van de partij Mitti Tiyapairat zei tegen de pers dat de partij een afschrift heeft gekregen van het besluit van de verkiezingscommissie over de nominatie van prinses Ubol Ratana als kandidaat voor minister president. De verkiezingscommissie heeft het constitutionele hof voorgesteld de partij te ontbinden.

Mitti zei dat het stoppen van alle politieke activiteiten bedoeld is om complicaties te voorkomen en om te laten zien dat de partij het beste voor heeft voor het land en het volk. De partij had al eerder op donderdag aangekondigd tijdelijk met haar campagnes te stoppen tot het constitutionele hof uitspraak heeft gedaan.

Het partijbestuur en de strategen hebben hun activiteiten gestaakt, kandidaten mogen toch doorgaan met campagne voeren.

De Pheu Thai partij, die nauw verbonden is met Thai Raksa Chart heeft teruggeslagen door te eisen dat de pro-junta Palang Pracharat partij ook ontbonden worden door de verkiezingscommissie omdat ook die partij niet democratisch is.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World