THAI RAKSA CHART PARTIJ LIJKT KOPPIE ONDER TE GAAN

0
213

~EEN ZWAAR HOOFD IN IETS HEBBEN~

(Er weinig kans in zien)


BANGKOK:- De Thai Raksa Chart partij zit nogal behoorlijk in de problemen. Er werd een buitengewone vergadering gehouden – en afgelast, omdat er niet genoeg bestuursleden aanwezig waren.Een bestuurslid vertelde later tegen de vele journalisten die aanwezig waren dat de vergadering voor onbepaalde tijd is uitgesteld, omdat sommige bestuursleden ‘op het platteland waren’. Slechts een handvol partijbestuurders waren aanwezig.

Die buitengewone vergadering werd aangekondigd nadat de verkiezingscommissie de kandidatuur van prinses Ubolratana had afgewezen.

Op haar beurt gaat de verkiezingscommissie vergaderen of het mogelijk is om de partij te ontbinden omdat ze leden van het koninklijk huis betrekken in de politiek, en dat is verboden in de grondwet.

Dat ontbinden gaat niet zo maar. Dat moet door het grondwettelijk hof gebeuren, en dat kan erg lang duren. Als de partij uiteindelijk schuldig bevonden wordt kan het ontbonden worden. Dat betekend dat alle kandidaten automatisch gediskwalificeerd worden om politieke posities te bekleden.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World