THAI RAKSA CHART PARTIJ LAAT HET ER NIET BIJ ZITTEN

0
210

~NIET OP ZIJN MONDJE GEVALLEN ZIJN~

(Precies duidelijk maken hoe iemand over iets denkt)


BANGKOK – De pro Thaksin Thai Raksa Chart partij heeft haar verdediging schriftelijk gepresenteerd aan het constitutionele hof vandaag tegen de beslissing van de verkiezingscommissie dat de Thai Raksa Chart partij tegen de democratie handelde door prinses Ubolratana verkiesbaar te stellen voor premier.

Surachai Chinchai, advocaat voor de partij, zegt dat de partij de beslissing op drie punten aanvecht.

Ten eerste stelt de partij dat ze te goeder trouw gehandeld hebben zonder bijbedoelingen toen de de prinses kandideerden voor minister president, met haar toestemming.

Tweedens, de personen die beschuldigd worden van handelen tegen de democratie zijn dat niet want de wet zegt in sectie 113 dat ze dan het plan moeten hebben om de democratie te vervangen door communisme.

En tenslotte betwist de partij de uitsluiting van de verkiezingscommissie omdat voornoemde commissie de regels overtreden heeft door geen onderzoek in te stellen en de partij de gelegenheid te geven zich te verdedigen.

Behalve hun schriftelijke verdediging heeft de partij een lijst van 19 getuigen waaronder 14 leden van het bestuur en 5 onafhankelijke getuigen.

In haar verdediging zegt de Thai Raksa Chart partij dat ze de prinses genomineerd hebben te goeder trouw, en binnen de grenzen van de grondwet en het koninklijk bevel dat in 1972 werd gegeven toen de prinses afstand deed van haar koninklijke titels. De partij zegt ook dat er geen regels zijn die de prinses weerhouden om een politieke functie te bekleden.

De partij volgde het koninklijk bevel direct op dat stelt dat de partij zeer incorrect handelde door de prinses te nomineren.

Verder zegt de verdediging dat de verkiezingscommissie niet het recht had om te refereren naar het koninklijke bevel toen ze de partij beschuldigden van het overtreden van artikel 92 van de grondwet en om te eisen dat het constitutionele hof de partij moet verbieden mee te doen met de verkiezingen.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World