THAI AIRWAYS ZIT ZWAAR IN DE PROBLEMEN

0
1169

~IN DE RATS ZITTEN~

(in de problemen zitten)


BANGKOK:- De problemen bij Thai Airways worden verergerd door een combinatie van een verouderde vloot, het gelijk blijven van het aantal toeristen en concurrentie van budget airlines.

De trots van Thailand deed het erg slecht in het tweede kwartaal. Dat komt bovenop jaren van slechte resultaten en verminderde winsten. Het verlies in het tweede kwartaal is meer dan verdubbeld vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De vertraging van de economische groei van de wereld eist haar tol nu.

Thai Airways meldt een verlies van Bt. 6,9 miljard in het tweede kwartaal van 2019.  Vorig jaar was dat Bt. 3,1 miljard.

Industrie experts zeggen dat het bedrijf vliegt met een verouderde vloot, minder toeristen en een te sterke munt. Het laatste jaar is de Baht 8% sterker geworden ten opzichte van de dollar en de meeste munten van landen waar toeristen vandaan komen.

Het bedrijf wordt sterk bekritiseert voor haar zeer conservatieve beleid, vriendjespolitiek en nepotisme.

De nieuwe minister voor transport Saksayam Chidchob staat achter Thai Airways die van plan is om nieuwe vliegtuigen aan te schaffen. Vorige week bekeek de directie de nieuwe Airbus A 220, die op tournee is in Zuidoost Azië. Dat toestel staat hoog op de verlanglijst van Thai Airways.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: The Thaiger