THAI AIRWAYS STOPT IN SEPTEMBER MET DE VLUCHTEN NAAR KOH SAMUI

0
628

~EVEN DOOR DE ZURE APPEL HEEN BIJTEN~

(Een onaangenaam karwei opknappen, waarna er prettigere dingen zullen volgen)

KOH SAMUI:- Een woordvoerder van Thai Airways heeft laten weten dat de vliegmaatschappij de vluchten tussen Bangkok en Koh Samui per september zal schrappen. De luchtvaartmaatschappij vloog twee keer per dag met een Boeing 737 met maximaal 149 passagiers aan boord naar Koh Samui.

Thai Airways is aan het onderhandelen met Bangkok Airways voor een nieuw contract om met twee vluchten per dag naar Koh Samui te vliegen. Bangkok Airways heeft in 2008 de luchthaven van eiland gebouwd en beheerd het complex.

Tot die tijd zal het voor de reizigers handig zijn, als zij met Thai Airways op Bangkok vliegen over te stappen naar een TG-vlucht naar het eiland via dezelfde luchtvaartmaatschappij.

Deze ontwikkeling werd ook beschouwd als een doorbraak omdat het een einde maakte aan een jarenlange monopolie op de vluchtsector Bangkok-Samui. Bangkok Airways domineert de route en biedt dagelijks ongeveer 19 vluchten per dag

Thai Airways rechtvaardigt de annulering van de service in september door de ondertekening van een codeshare-overeenkomst met Bangkok Airways vorig jaar. De luchtvaartmaatschappij kan haar Europese of Aziatische passagiers naar Samui vliegen via een van de dagelijkse vluchten van Bangkok Airways tegen overeengekomen tarieven die concurrerend zijn voor TG om door te verkopen.

Het monopolie voor Bangkok Airways betekent dat vluchten tot meer dan het dubbele kunnen gaan kosten voor vergelijkbare afstandswegen in de regio.

De luchthaven van het eiland Samui werd ontwikkeld als de eerste privéluchthaven, maar kreeg voortdurend kritiek van hoteliers op het eiland die beweerden dat Bangkok Airways het hen moeilijk maakte om hun bedrijf te runnen.

Op een gegeven moment dreigde de regering een tweede luchthaven op het eiland te bouwen, maar de kosten voor de toewijzing van land waren te hoog. De tactiek leidde er echter toe dat Thai Air twee keer per dag landingsrechten kreeg voor twee vluchten.

Volgens de dienstregelingsinformatie van Airlineroute beëindigt Thai Airways de TG281-dienst die vertrekt van Bangkok om 0745 en TG 287 vanuit Bangkok om 1530 op 2 september.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke op Koh Samui
Bron: The Thaiger