THAI AIRWAYS HEEFT 10% VAN HAAR MARKT IN 3 MAANDEN VERLOREN

0
234

~KOSTE WAT KOST~

(Hoe dan ook (ook wel: coûte que coûte))


BANGKOK:- Thai Airways Internationaal heeft 10% van haar markt verloren omdat ze een tekort aan vliegtuigen heeft. Als Thai haar positie wil herstellen, dan moet de vloot tenminste 125 toestellen groot zijn, zegt Thai president Sumeth Damrongchaitham.

De nationale luchtlijn heeft onlangs haar nieuwe bedrijfsplan ingediend waarin de aanschaf van nieuwe toestellen voorgesteld wordt. Als het bedrijfsplan wordt goedgekeurd, dan gaat het in december naar het kabinet, zegt hij.

Terwijl Thai twee jaar wacht op nieuwe toestellen, zegt Sumeth dat er ook een ‘plan B’ is. Dat is het huren van extra toestellen, vooral in het hoogseizoen. Het aantal toestellen dat gehuurd moet worden is nog niet bekend, maar moet gelijk oplopen met de toestellen die in onderhoud zijn.

Over het bedrijfsplan om samen te werken met andere luchtvaartmaatschappijen zei hij dat Thai van plan is om meer vluchten naar Amerika uit te voeren, nadat de Amerikaanse FAA (Rijksluchtvaartdienst) de status van Thailand promoveert van categorie 2 naar 1.

Thai werkt ook samen met Spring Airlines, de grootste low-budget airline in China, gedurende het hoogseizoen van december tot en met februari.

De bezetting van vliegtuigen gedurende oktober – november lag op 78% vanwege het wegblijven van Chinese toeristen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World