TEN MINSTE 19 APEN IN DE PROVINCIE CHONBURI OMGEBRACHT DOOR VERGIFTIGDE WATERMELOENEN

0
277

~KASSIEWIJLE GAAN~

(Doodgaan)


CHONBURI:- Ten minste 19 makaak apen zijn dood aangetroffen aan de oostkust van de Golf van Thailand, vanwege wat volgens de autoriteiten een massale vergiftiging is.

Gisteren werden er weer twee dode apen in het district Klaeng in de provincie Rayong ontdekt, en dat brengt het aantal dode apen op 17 stuks.

Workpoint meldde dat de Thaise dierenbescherming in het gebied waar de apen leven vergiftigende watermeloenen waren gevonden.

Een 3 maanden oude makaak lag op apegapen maar kon dankzij de hulp van de lokale bevolking gered worden. Deze enige overlevende wordt nu verzorgd door Wild Animal Hospital 57 in het district Sriracha in Chonburi.

Een woordvoerder van de dierenbescherming, khun Sathit Kleawkla, vertelde dat er gewoonlijk 200-300 aapjes in het gebied wonen.

Hoewel deze in weze ongevaarlijke apen meestal menselijk contact vermijden en vooral op zoek gaan naar voedsel in de jungle, heeft het droge weer ervoor gezorgd dat er een gebrek aan voedsel is ontstaan, wat de apen ertoe heeft gedreven dichterbij de landbouwgrond van de lokale gemeenschap te komen in hun jacht naar voedsel.

Khun Sathit vermoedt dat de apen het voorzien hadden op de geteelde gewassen nabij de landerijen, waardoor gefrustreerde boeren de watermeloenen met gif behandeld hebben.

De autoriteiten voeren momenteel post-mortem autopsies uit op de organen van twee apen om de doodsoorzaak te bevestigen, terwijl de watermeloenresten naar een laboratorium zijn gestuurd voor onderzoek, zo liet de hoofdcommissaris van politiebureau Klaeng, kolonel Chaiyaphong Saengphongchai aan de pers weten.

Deze moedwillige vergiftiging is onder te brengen in twee Thaise wetten, dierenmishandeling en de wet op welzijn van dieren uit 2014, dierenmishandeling is strafbaar met maximaal twee jaar gevangenisstraf of een boete tot 40.000 Baht.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: workpointnews
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: workpointnews