TEMPEL IN CHIANG MAI TEMPEL WORDT FEL BEKRITISEERD DOOR BUITENLANDERS TOEGANG TE LATEN BETALEN EN THAIS NIET

0
325

~IEMAND DE BAARD AFSNIJDEN~

(Iemand willens en wetens geld afhandig maken)


CHIANG MAI:- Hebben wij bezoekers van Thailand er al moeite meer om meer te betalen dan een Thais persoon voor een attractie, in Chiang Mai hebben ze het helemaal uitgevonden. Daar mogen de Thaise bezoekers gratis naar binnen en dienen buitenlandse toeristen hun knip te trekken.

Dat lijkt het geval te zijn wanneer een tempel in Chiang Mai is betrapt wordt voor het in rekening brengen van een entreeprijs van 50 baht, maar buitenlanders dienen dit te betalen, Thaise hoeven dit dus niet.

Een Facebook-bericht van Aronong Silvestra beweert dat hij een aparte box in Wat Suwan in het Muang-district van Chiang Mai aantrof, waarbij opgemerkt moet worden Dat deze box een aanvulling is op de reguliere “donatiebox”.

De poster beweerde dat het niet gepast was om bij religieuze of culturele locaties buitenlanders om entreegelden te vrage. omdat deze non-profitorganisaties waren die mensen in staat stellen hun spirituele praktijken uit te oefenen.

Het Chiang Mai-nieuws zei dat veel tempels in Chiang Mai nu deze toegangsprijzen in rekening brengen, maar alleen voor toeristen.

Sawan Khwaenthaisong, een woordvoerder van de tempel, sprak in een Chiang Mai News-video waarin hij uitlegde waarom ze 50 baht in rekening brachten …

Hij vertelde wel dat toeristen een flesje water en een informatiefoldertje kregen. Ook kregen degenen die ongepast gekleed waren kregen een sarong aangeboden.

Hij zei dat elke baht van de toeristen naar het onderhoud van de tempel zou gaan.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Thaiger