Home Featured TAT GOUVERNEUR GELOOFT IN DE GROEI VAN HET TOERISME

TAT GOUVERNEUR GELOOFT IN DE GROEI VAN HET TOERISME

0
TAT GOUVERNEUR GELOOFT IN DE GROEI VAN HET TOERISME

~MET ZIJN HOOFD IN DE WOLKEN~

(Zo gelukkig, blij zijn dat je niet goed oplet)


BANGKOK:- Yuthasak Suphasorn, de gouverneur van Thailands Tourism Authority (TAT), verwacht 10% groei in het toerisme komend jaar, ondanks de slechte economische vooruitzichten en een dip in die groei in het 23 kwartaal dit jaar. Volgens de Thaise krant Daily News is hij er van overtuigd dat het toerisme Thailand blijft groeien en Thailand in de lijst van meest bezochte landen van de wereld houdt. Probleem is echter dat data laat zien dat dit niet klopt, en dat er opeens een enorme toevloed van toeristen moet komen om dat waar te maken.

De TAT chef sprak met Daily News en zei dat het belangrijk is om Thailands natuur te bewaren. “Verantwoordelijk toerisme is voor ons noodzakelijk.” Hij zegt dat Thailand de toerisme industrie ondersteunt vanwege de economische groei. Thailand staat, zegt hij, voor ‘verantwoordelijk toerisme’ en voor ‘kwaliteit’. Dat zijn nou net 2 zaken waar Thailand meestal nogal wat steekjes laat vallen.

Yuthasak voorspelt dat het toerisme in 2020 met 37.1 miljoen baht omhoog gaat. Of dat lukt is een vraag waar journalisten problemen mee hebben, omdat de Baht steeds sterker aan het worden is.

Yuthasak was even meer realistisch, en gaf toe dat dit inderdaad een groot probleem is. De sterke baht is niet goed voor het toerisme, en voor de aankomstcijfers van toeristen. Vooral Europese toeristen hebben daar veel last van, gecombineerd met een zwakke euro. Thaise toeristen bedrijven kijken nu naar India voor groei.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Dailynews
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Daily News