Home Algemeen TANDARTSASSISTENTE VOND DAT ZIJ HET NET ZO GOED ALS HAAR BAAS WAS EN BEGON IN CHIANG MAI HAAR EIGEN ILLEGALE PRAKTIJKJE

TANDARTSASSISTENTE VOND DAT ZIJ HET NET ZO GOED ALS HAAR BAAS WAS EN BEGON IN CHIANG MAI HAAR EIGEN ILLEGALE PRAKTIJKJE

0
TANDARTSASSISTENTE VOND DAT ZIJ HET NET ZO GOED ALS HAAR BAAS WAS EN BEGON IN CHIANG MAI HAAR EIGEN ILLEGALE PRAKTIJKJE

TANDARTSASSISTENTE VOND DAT ZIJ HET NET ZO GOED ALS HAAR BAAS WAS EN BEGON IN CHIANG MAI HAAR EIGEN ILLEGALE PRAKTIJK

~IEMAND DE TANDEN TREKKEN~

(Iemand oplichten)


CHIANG MAI:- Het Department of Health Service Support (DHSS) heeft in samenwerking met het Chiang Mai Provincial Public Health Office een vrouw opgepakt die vroeger als tandartsassistente gewerkt had.

De vrouw verkocht beugels en andere gebitsvoorzieningen via haar Facebook aan iedereen die zich maar meldde, zonder daarvoor een opleiding gevolgd te hebben.

Khun Nattawut Prasertsiripong verbonden aan het Department of Health Service Support werd vanuit het Chiang Mai Health Office gecontacteerd om juridische stappen tegen een vrouw te ondernemen, die gebitten en nepbeugels in Chiang Mai maakte.

De oud tandartsassistente had meer dan 10.000 volgers op haar Thaise Facebook-pagina genaamd Retainer Chiang Mai Braces BM.

De ambtenaren hebben het adres opgespoord van zendingen die naar klanten zijn verzonden. Ze kwamen erachter dat de gewiekste vrouw in Chiang Mai woonde en dat ze gewerkt had als tandartsassistente, waar ze opgedane kennis gebruikte om een ​​neptandarts te worden.

Dergelijke attributen zoals beugels en gebitten kunnen extreem gevaarlijk zijn omdat ze je tandenstanden dramatisch kunnen veranderen.

Er zijn veel gevallen van slechte tanden gerelateerd aan nepgebitten en nepbeugels in Thailand omdat een groep tieners gelooft dat het dragen van een houder of een beugel een teken is van geld en dat het er ook leuk uitziet.

Vaak worden deze beugels verkocht voor 100 tot 1.000 Baht, deze zijn zo goedkoop omdat ze gemaakt zijn van zware metalen, waaronder stalen kleerhangers.

De neptandarts heeft momenteel 3 aanklachten aan haar broek hangen zoals het openen van een medisch bedrijf zonder toestemming, de straf daarvoor is een maximaal 5 jaar brommen, een boete van maximaal 100.000 Bath of een combinatie beide.

Voor het beoefenen van tandheelkunde zonder geregistreerde licentie, bestaat een gevangenisstraf van maximaal 3 jaar, een boete van maximaal 30.000 Baht of een combinatie van beide mogelijk.

En voor het distribueren van niet-geregistreerde orthodontische hulpmiddelen, stataneen gevangenisstraf van maximaal 5 jaar alsmede een boete van maximaal 500.000 Baht of een combinatie van beide.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thairesidents
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thairesidents