TAFELBRANDER IN EEN THAI SUKI RESTAURANT IN BANGKOK ONTPLOFT, VROUW GEWOND

0
392

~CONTROLE IS DE MOEDER VAN DE ZEKERHEID~

(Door te controleren verkrijgt men de zekerheid dat het in orde is)


BANGKOK:- U als expat of regelmatige bezoeker van Thailand zal deze gasbrandertjes vast wel eens hebben gezien, je kunt er lekker mee aan tafel fonduen, toch zijn deze apparaten niet zo veilig als men denkt.

Eerder deze week ontplofte er zo’n gasbrander in een Moo Katha of suki restaurant in het Ram Inthra gebied van Bangkok.

De Bangkokiaan, khun Sompong Kaew-art postte op Facebook dat hij in de buurt van het restaurant was geweest toen hij een explosie hoorde. Eerst dachten mensen dat er ergens een brand was ontstaan.

Later zou blijken dat het gasflesje dat in zo’n tafelbrander zit, ontploft was. Een Thaise dame die in de buurt van het apparaat zat, raakte gewond. De medici van Poh Teck Tung behandelden een vrouw ter plekke voordat ze haar naar het ziekenhuis brachten.

Thai suki is een zeer populair soort restaurant met winkels en ketens in het hele koninkrijk, waarbij alle filialen deze apparaten gebruiken.

Dit eerder deze week gebeurde incident werd snel meer dan 40.000 keer gedeeld met 27.000 reacties, terwijl Thais hun vrienden waarschuwden, zodat uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand het zijn taak vindt om ook al zijn medelanders te waarschuwen voor deze manier van tafelen in welke restaurant ook

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai Rath
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai Rath