TACHTIG YOGA BEELDEN VAN KLUIZENAARS KOMEN TERUG IN DE WAT PHO

0
449

~ZO STIJF ALS EEN BOK ZIJN~

(Niet lenig zijn)


THAILAND:- Koning Rama III had ooit beelden besteld voor de presentatie van gezonde Thaise massage technieken en liet er 180 jaar geleden 80 plaatsen, maar nu heeft Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram in Bangkok, beter bekend als Wat Pho, er nog maar 24 als gevolg van diefstal en beschadigingen. Maar ze komen terug, de metalen beelden van kluizenaars in contorting houdingen (Yoga).

Twee metalen beelden van kluizenaars in Wat Pho
In maart moeten de beelden er weer in volle glorie staan als illustratie van de helende werking van Thaise massage. Suthep Wacharapiyanone van het Department for Development of Thai Traditional and Alternative Medicine (DTAM) maakte dinsdag bekend de 80 Ruesee Dat Ton in ere te herstellen, ze wil van Wat Pho ’s lands onderwijscentrum van Thailand’s traditionele geneeswijzen maken en heeft daar wel 8 miljoen baht voor over. Negen nieuwe zijn al geplaatst.

Jaarlijks bekwamen drie- tot vijfduizend Thai en buitenlanders zich in de tempel in massagetechnieken. Zo’n 30 tot 40 procent van de cursisten zijn buitenlanders.

Bron: Lodewijk Kuis