STERKE WIND EN HAGEL VEROORZAKEN VEEL SCHADE IN TWEE THAISE PROVINCIES

0
180

~DONDERSTENEN VALLEN OP DE HOOGSTE BOMEN~

(Als je veel aanzien hebt zul je ook sneller kritiek)


NAKON RATCHASIMA:- Afgelopen donderdagavond werden in de gemeente Phimai van de provincie Nakhon Ratchasim vele winkels, huizen en voertuigen door vallende bomen door de sterke wind en zware regen beschadigd.

De bewoners en lokale ambtenaren moesten gisterochtend hard aan het werk om de straten schoon te maken en reparaties aan beschadigde gebouwen uit te voeren.

Door de plotselinge wind en de regen rond 18.30 uur werden de avondmarkten van de gemeente tijdens de avonddrukte zwaar overvallen, juist op het moment dat de inwoners hun eten en andere goederen aan het inslaan waren.

Het districtshoofd van Phimai, khun Lertphan Sinbanlengsanoi en burgemeester Danai Tangjurdja verklaarde dat er minstens 100 huizen en winkels beschadigd waren. Sommige grote bomen rond het beroemde Phimai Historical Park vielen ook ten prooi aan de storm en vielen op geparkeerde voertuigen en straatwinkeltjes in het gebied, zo vertelde ze.

Het park, een belangrijke toeristische attractie in de wijk, raakte niet beschadigd en er waren geen meldingen van gewonden.

In het Phaisali-district van Nakhon Sawan, stortten zware regen en soms hagelstenen zo groot als pingpong ballen op de huizen, die soms dwars door het dak gingen.

Khun Phayao Boonkham, van Ban Mai Kradonepom in Phaisali, zei dat zij en haar familie hun huis ontvluchtten omdat het door hagel werd getroffen.

Het departement burgerbescherming en rampenbestrijding had vrijdagmorgen nog een waarschuwing voor sterke winden uitgegeven, met de bewering dat er sinds 5 april al 4000 huizen in 27 provincies waren beschadigd.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post