STEEKPROEF IN DE THAISE LUCHTVAART | VAN 16 LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN DE VERGUNNING INGETROKKEN

0
378

~OPZIENBAREND ACTUEEL NIEUWS~


BANGKOK:- De Civil Aviation Authority (CAAT) heeft vorige week van 16 in geregistreerde Thailand luchtvaartmaatschappijen de exploitatievergunning ingetrokken omdat deze de veiligheidscontroles niet doorstaan hebben.

De vliegtuigen moeten aan de grond blijven staan ​​totdat de betrokken vliegmaatschappij een nieuwe exploitatievergunning (AOC) onder de regels van de International Civil Aviation Organization (ICAO) heeft gekregen.

De 16 luchtvaartmaatschappijen hebben bij de CAAT veiligheidstest gefaald en moesten hun vluchten per direct op schorten, zo las Olleke Bolleke in Der-farang

De ICAO heeft laten weten deze maand of hoogstens maand oktober een delegatie naar Thailand te sturen om te beslissen over de opheffing van de sancties uit 2015 die toen al boven de Thaise luchtvaart als een “rode vlag” wapperde.

In dat jaar had de ICAO ernstige beveiligingsfouten bij de Thaise toezichthouder Civil Aviation Authority ontdekt. Sindsdien is deze Thaise overheidsinstantie gemoderniseerd en voorzien van gekwalificeerd personeel.

Echter volgens vice-premier Prawit Wongsuwan zijn negen luchtvaartmaatschappijen volgens de nieuwe regels veilig bevonden terwijl voor de elf andere luchtvaartmaatschappijen, het onderzoekproces nog gaande is.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Der-farang