Home Featured STANDBEELD VAN SAMARN KUNAN WORDT GEPLAATST IN PAVILJOEN

STANDBEELD VAN SAMARN KUNAN WORDT GEPLAATST IN PAVILJOEN

0
STANDBEELD VAN SAMARN KUNAN WORDT GEPLAATST IN PAVILJOEN

~JONGENS VAN JAN DE WITT~

(Dappere jongens zijn)


CHIANG RAI:- Een bronzen standbeeld van kapitein-luitenant ter zee Samarn Kunan, een voormalige marineduiker die bij de dramatische reddingsoperatie in de Tham Luang grot om het leven kwam is aangekomen in Wat Rongkhun, een beroemde tempel in de provincie Chiang Rai.

De gietmal voor het bronzen beeld

Het beeld is gegoten in Ayutthaya. Het is 3 meter 20 hoog, op een voet van 2,5 meter, omringd met 13 wilde zwijntjes, die de 12 jongens en hun coach symboliseren. De aankomst van het beeld werd opgewacht door duizenden bezoekers.

Kunstenaar Chalermchai Kositpipatdie de tempel ontwierp, en Saravuth Kammoonchai, de beeldhouwer die het beeld goot, waren aanwezig bij de onthulling van het standbeeld.

Toeristen mochten foto’s van het beeld maken een uur voor het verplaatst werd naar de plaats van waar het in processie naar het herdenkingspaviljoen voor de ingang van de Tham Luang grot gedragen wordt. die processie vindt vandaag plaats.

Chalermchai zei dat het beeld gegoten is in de Asia Fine Art Gieterij in Ayutthaya. De eigenaar, Thawan Muangchang, heeft het beeld gratis verwaardigd. De waarde is 4,5 miljoen baht.

Dinsdag werd een enorm schilderij, waarop de Thaise en buitenlandse helden die betrokken bij de redding waren zijn afgebeeld, in het herdenkingspaviljoen geplaatst.

Chalermchai bedankte iedereen die het herdenkingspaviljoen mogelijk maakten, en prees de moed van de mensen die betrokken waren bij de redding.

De kinderen en hun coach zaten twee weken opgesloten in de grot voor ze gered werden, in de moeilijkste redding ooit in Thailand.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron: Thai PBS World