Home Algemeen STADSNIEUWS | ZULLEN ER KOPPEN ROLLEN BIJ HET GEMEENTEBESTUUR NA HET ENORME VERVUILING’S DEBACLE IN PATTAYA

STADSNIEUWS | ZULLEN ER KOPPEN ROLLEN BIJ HET GEMEENTEBESTUUR NA HET ENORME VERVUILING’S DEBACLE IN PATTAYA

0
STADSNIEUWS | ZULLEN ER KOPPEN ROLLEN BIJ HET GEMEENTEBESTUUR NA HET ENORME VERVUILING’S DEBACLE  IN PATTAYA

~DE STOELENDANS~

(Letterlijk: een dans waarbij steeds een stoel wordt weggehaald)


PATTAYA:- Voor er weer mensen hoog in de boom klimmen om de nieuwsbeer Olleke Bolleke te veroordelen om zijn vertalingen, deze reportage zag hij op Sophon Cable TV. De televisiezender rapporteerde over de gevolgen van het lozen van vervuild water in de zee bij Jomtien Beach, wat van het zeewater een verrotte zwarte beerput maakte.

Terwijl de Thaise bevolking op de uitzending met schaamte reageerde, lieten ze ook weten dat de verantwoordelijke personen in het gemeentebestuur van Pattaya niet capabel waren voor hun functie en plaats moeten maken voor meer gedreven personen.

De hele ophef was eerder deze week instaan nadat er op grote schaal stukjes in diverse Thaise dagbladen verschenen waarin de bizarre vuilwaterlozing in een gebied in Na Jomtien Soi 8 uitgebreid belicht werd.

Dit terwijl er een budget van 124 miljoen baht is vrijgemaakt om dit soort vervuiling en lozingen in de zee nabij Pattaya te stoppen.

Gisteren vond een crisisbijeenkomst plaats onder voorzitterschap van hoofd van het district Anawa Inthasorn, die bevel gaf tot opruiming en een snelle oplossing voor het probleem van de behandeling van afvalwater in het gebied.

Dit houdt o.a. in dat de hulp van de gemeente Pattaya is ingeroepen op het gebied van afvalwaterbeheer.Maar……….. er is toegegeven dat het drie maanden kan duren voordat enige vooruitgang kan worden geboekt.

In de tussentijd wordt het gebied, een populair toeristisch strand, bedreigd door verdere problemen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Sophon Cable TV
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Sophon Cable TV