STADSNIEUWS | PATTAYA GEEFT EEN VRIENDELIJKE WAARSCHUWING | MET DE NIEUWE ROOKWET IS HET ROKEN IN EEN BAHT BUSJE TEGEN DE WET MET MAXIMAAL 5000 BAHT BOETE

0
337

~HET IS NIET ERG ALS JE ROOKT, ALS JE MAAR NIET UITBLAAST~

(Nederlands citaat)


PATTAYA: – De gemeentelijke autoriteiten hebben de gebruikers van het openbaar vervoer gewaarschuwd dat roken in voertuigen of op of rond terminals is verboden door de ingang van een nieuwe rookwet.Khun Wilaiwan Phulunglua, hoofd van de sectie voor preventie en rehabilitatie van verslavende middelen en verpleegster Naanya Jantaraakard vertelde dit onlangs tegen de bewoners van een woongemeenschap in Soi Khopai gemeenschap. De bijgewerkte wet is voor veel meer dingen van toepassing dan bij openbare gebouwen maar zeer zeker ook op baht-bussen, taxi’s, minivans, treinen, boten en zelfs motortaxi’s.

Het merendeel van de Thaise bevolking en expats denken dat alleen het roken binnen vijf meter van bushaltes, taxistandplaatsen, bus- en treinterminals en havens verboden is, maar de wet omhelst veel meer verboden.

Deze uitgevaardigd wijzigingen in de tabakswet van 2017 werden door het ministerie van gezondheid in 2018 aangescherpt met niet-rokende zones uit in en rond overheidsinstellingen en overheidsbedrijven tot vijf meter.

Degenen die worden betrapt in verboden ruimtes, krijgen te maken met boetes tot 5.000 baht. In eerste instantie zouden er alleen waarschuwingen gegeven worden.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The PattayaNews