STADSNIEUWS | NEDERLANDSE TOERIST ZOU DOOR DE POLITIE PATTAYA AFGEPERST EN MISHANDELD ZIJN, ZO BEWEERT DE MAN

0
724

~ALLES KOMT UIT, AL MOETEN DE RAVEN HET BRENGEN~

(De waarheid komt altijd uit)


PATTAYA:- Een Nederlandse toerist heeft de politie in Pattaya ervan beschuldigd drugs in zijn tas te hebben gestopt.

De 48-jarige Pieter van Weele vertelde tegen de Thaise verslaggevers hoe hij terugkeerde van een avondje uit in Pattaya, toen hij in de vroege uren van de ochtend werd aangehouden door twee politieagenten op een motorfiets.

Pieter van Weele vertelde dat hij met een motortaxi op weg was naar zijn hotel toen hij voor een winkel in de stad werd aangehouden door twee politieagenten in burger.

Van Weele beweert nu dat de twee politiebeambten zijn tas en telefoon afnamen om deze nauwkeurig te onderzoeken, al snel vonden ze een klein zak met wit poeder daarin.

De burgeragenten arresteerden de heer Weele direct en brachten hem naar het politiebureau.

De heer Weele, die toegaf te diep in het glaasje gekeken te hebben, ontkende dat het zakje met het witte poeder van hem was en vertelde de officieren dat hij geen idee had waar het vandaan kwam.

De heer Weele beweert vervolgens dat hij op het politiebureau naar een zijkamertje werd genomen waar hij een schop tegen zijn testikels kreeg. De Nederlander beweerde ook dat in potje moest plassen maar daaruit bleek dat hij geen drugs had gebruikt.

Van Weele beweerde toen dat een “Franse farang” die voor Pattaya politie werkt, hem vertelde dat vrijuit kon gaan als hij hem 100.000 baht zou betalen.

De heer Weele beweert dat hij door de Franse politievrijwilliger naar zijn hotelkamer werd geëscorteerd, waar hij hem 40.000 baht cash waarna hij terugkeerde naar het politiebureau om zijn telefoon op te halen. Hij zei ook dat agenten zijn ATM-kaart in beslag hadden genomen.

Hoger geplaatste rechercheurs hebben laten weten dat ze de beweringen van de heer Weele gaan onderzoeken.

De Nederlander sprak met lokale journalisten na het verlaten van het politiebureau.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Ruk Siam News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Ruk Siam News