STADSNIEUWS | HET OVERKOMT ONS ALLEMAAL IN THAILAND, AFSCHEID NEMEN VAN JE LIEVELINGSDIER MAAR WAT DAN?

3
684

~AFSCHEID NEMEN DOET ZO’N PIJN, WANT MORGEN IS NIET MEER~

(Het levenseinde is realiteit geworden)


PATTAYA:- Afscheid nemen van “Dang” het trouwe hondenmaatje kan een behoorlijke impact op het leven hebben, dat kan Jacky de Korte als géén ander beamen.

Je wereld staat even stil als je lievelingsdier zijn laatste adem uitblaast en wat nu? Begraven mag zomaar niet, als oud vuil weg doen, ja kom nou!!

Nee, Jacky wilde dat doen een manier, zoals steeds vaker in Thailand de gewoonte is, je laat je trouwe viervoeter dus cremeren.

En dat is een héél gedoe, zeker als je nog diep onder de indruk bent, van wat er zojuist met je hond gebeurt is. Naar de dierenarts, eerste consult kost 1500 Baht om te kijken wat er nog aan levensverwachting te verlangen is, om dat uiteindelijk het onvermijdelijke SORRY te horen.

Maar je realiseert je gelijk dat het leven van een hond in Thailand vol “kommer en kwel” kan zijn, en dat heeft Dang gelukkig niet gehad.

Dus ook naar een dierencrematorium, dicht in de buurt van de tempel in Soi 14/1 van de Sukhumvit road. Het is ziet er allemaal vredig en netjes uit, zodat het besluit snel genomen was om “Dang” hier maar te laten cremeren.

WANNEER ZOU HET KUNNEN?
Heeft u hem bij U ?? dan kan het nu, wij berekenen daar wel 3000 Baht voor, aangezien uw hond aardig op gewicht is, het crematie-tarief wordt namelijk berekent naar het gewicht van uw hond, daarnaast kunnen wil u nog een speciale service aanbieden ingeval u er een boeddhistische uitvaart van wilt maken, door monniken van de naburige tempel uit te nodigen a raison 1000 Baht per lid van het tempelgezelschap.

Nu, dat is misschien teveel van het goede, daar “Dang” al breed en lang in de hondenhemel is gearriveerd, dus van die uitvaartoptie zal ik géén gebruik maken, dank U!

Vaarwel Gabbertje, misschien, héél misschien komen wij elkaar nog eens tegen!

Jacky, je liefhebbende baasje

3 REACTIES

  1. Het is 4 jaar geleden had een rottweiler teef naam TINA, Thaise en Hollandse naam een geweldige hond slechts 6 jaar geworden gestorven aan kanker .Zag dat die vermagerde dus naar de dieren universiteit in Khon Kaen daar is ze ook gestorven en gecremeerd zegge 7000 baht ja het was een grote hond.Kan me verdriet voorstellen van Jacky, maar heb nu een thai hond goed waaks maar niet met mijn vorige hond te vergelijken.

  2. Heel veel sterkte, heb zelf ook een hondje en dat is ik ook mijn angst om hem te verliezen in de toekomst want het is mijn beste vriend .

  3. Wij hadden 7 honden. Een ervan vonden we dood in de buurt van ons huis met groen braaksel naast zich. We vermoeden dat hij vergiftigd voedsel heeft gegeten, maar weten dit niet zeker. We hebben hem begraven op onze boerderij.

Comments are closed.