STADSNIEUWS | GOUVERNEUR VAN TOERISME DAALT AF NAAR PATTAYA OM DE VERLENGING VAN DE SLUITINGSTIJDEN VAN DE HORECA TE BESPREKEN

0
576

~DE VLIEGER GING NIET OP~

(Die gedachte gaat niet lukken)


PATTAYA:- Gistermiddag om ongeveer 15:00 uur in het stadhuis in Pattaya ontmoette de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) de lokale politie, immigratie, toeristenpolitie, media en een verzameling lokale ondernemers en vertegenwoordigers van alcoholcontrolegroepen om de voorstel tot verlenging van de wettelijke sluitingsuren voor het nachtleven in Pattaya te bespreken.

Khun Yuthasak Supasorn, die TAT vertegenwoordigt als gouverneur, luisterde naar alle partijen en hun zorgen tijdens de bijeenkomst, waarbij onze correspondent lijdzaam luisterde. Khun Supasorn kwam hier namens de minister van Toerisme en Sport, die heeft voorgesteld de wettelijke sluitingstijden in de toeristische uitgaanscentra in het hele land te verlengen, zoals Pattaya, Phuket, Bangkok Nachtleven, Krabi, enz.

De huidige wettelijke sluitingstijden zijn afhankelijk van het gebied en in Pattaya is van middernacht tot 02.00 uur. De ondernemers in de Walking Street hebben over het algemeen een onofficiële uitzondering gekregen om later te gaan sluiten. Het voorstel zou het volledig legaal worden voor het nachtleven om open te blijven tot het huidige voorgestelde 04:00 uur.

De gouverneur hoorde de bezorgdheid van partijen tegen de latere sluitingstijden aan, waaronder het potentieel van ongevallen, drugs, misdaad en minderjarigen die drinken. Er werd overeengekomen dat veiligheid en beveiliging een partnerschap zou zijn tussen eigenaren van entertainmentbedrijven en de lokale wetshandhaving.

Een eerste, onofficiële enquête onder de aanwezigen toonde aan dat 80 procent van de aanwezigen een verlenging van de sluitingsuren wilde en dat slechts een kleine, maar luidruchtige minderheid tegen was.

De lokale ondernemers van deze kustplaats schatten dat een omzetwinst van 20 procent kon worden behaald door de wettelijke sluitingsuren tijdens deze vergadering te verlengen, maar die vlieger ging niet op!

De gouverneur van TAT vertelde dat hij zijn bevindingen volgende week naar het ministerie van toerisme zou overbrengen.

Op dit moment is het de overtuiging van uw nieuwbeer Olleke Bolleke dat als gevolg van de meerderheid van topambtenaren en bedrijfseigenaren die voorstander zijn van het verlengen van het nachtleven, het Pattaya-model waarschijnlijk in de nabije toekomst op zijn minst in een testcyclus zal komen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News