STADSNIEUWS | EEN WAAR SLACHTVELD OP HET STRAND VAN PATTAYA WAAR 1000 KRIJGERS MET ELKAAR ONLINE AAN HET VECHTEN WAREN

0
498

~HET IS ZIJN SCHULD NIET DAT DE OORLOG ZO LANG DUURT~

(Hij is niet zo slim)


PATTAYA:- Honderden gameliefhebbers namen gisteren deel aan een esports-wedstrijd voor een controversiële app welke eerder deze maand in Nepal werd verboden.

De gamers stroomden gisteren 28 april naar het strand in Pattaya in het oosten van Thailand, waar op het brede strand aan de Beach Road van Pattaya een arena was opgebouwd zodat de concurrenten elkaar daar middels Player Unnared Battlegrounds-app konden ontmoeten.

Op 10 april j.l. verboden de autoriteiten in het naburige Nepal het populaire multiplayer internetgame te midden van bezorgdheid over de verslavende werking ervan en zwoeren de autoriten dat iedereen die betrapt werd op het spelen ervan gearresteerd zou worden.

“We hebben een aantal klachten ontvangen van ouders, scholen en schoolverenigingen met betrekking tot het effect van het spel op kinderen,” Senior inspecteur van politie Dhiraj Pratap Singh, hoofd van de Metropolitan Crime Division vertelde tegen lokale media “We hebben het verbod op PUBG gelast omdat het verslavend is voor kinderen en tieners. ”

Ondanks het verbod van het spel in Nepal, blijft de populariteit van het spel stijgen en stonden er gisteren meer dan 1.000 mensen die in de rij langs het strand in de populaire Thaise kustplaats om een plaatsje te bemachtigen.

Olleke Bolleke in Oost Thailand