STADSNIEUWS | CRISIS IN PATTAYA | BIJ DE EERSTE DE BESTE REGENBUI SPOELT DE 400 MILJOEN BAHT KOSTENDE STRANDZAND-SUPPLETIE ZO DE ZEE IN

0
738

~DAT IS GELD IN HET WATER SMIJTEN~

(Dat is geld aan iets dwaas uitgeven)


PATTAYA:- U zult gemerkt hebben dat uw nieuwsbeer Olleke Bolleke weer op zijn redactiestoel is gaan zitten om zijn lezers weer van Thais nieuws te voorzien. Tijdens mijn afwezigheid is er het een en ander gebeurd, zo is het strand aan de Beach Road van Pattaya weggespoeld, doordat het rioolstelsel van deze kustplaats ver onder de maat is, om dit maar netjes te omschrijven.

Het Pattaya Harbor Department heeft inmiddels toegegeven dat hun beste plannen om het strand te verbeteren volledig eenzijdig is benaderd. Na de regenstorm van afgelopen week is een enorme strook van het nieuwe zandproject van 400 miljoen baht weggespoeld. Het was pas net klaar en werd ontegenzeggelijk benoemd als een prachtig strand.

De woordvoerder van het Pattaya Harbor Department, khun Ekkarat Khantharo verklaarde dat het wegspoelen van het strand bijzonder ernstig is en hij maakte zich grote zorgen over de situatie.

In het Pattaya-nieuws stond dat tot 200 meter van het strand op een tiental locaties de in zee was gespoeld.

Khun Ekkarat was betrokken bij schadebeperkingsoefeningen en maakte excuses, het zou een week duren eer er bulldozers en ander zwaar materieel zouden gebruikt kunnen worden om het zand uit de zee te baggeren en het terug op het strand te gooien, zei hij.

Hij vertelde tegen de media dat moeder natuur de schuld was en het havendepartement accepteerde altijd dat zoiets zou kunnen gebeuren. Nu zijn ze van plan nog eens 105 miljoen baht in het komende jaar te spenderen.

Deze keer gaat het havendepartement verder door het verbeteren van de afwatering, zodat het zand eigenlijk op zijn plaats blijft.

Het enige probleem op het prachtige zand was een gebrek aan toeristen. Nu is het zand weggespoeld door de storm en is het baanbrekende project van Pattaya aan flarden gescheurd.

Grote probleem van nu is dat er niet alleen weinig toeristen zijn, maar dat er veel minder zand aanwezig is om op te zitten.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News