STADSNIEUWS | BOZE OLIFANT MEPT DUITSE MAN VAN ZIJN FIETSJE IN PATTAYA

0
615

~DE MUTS VERKEERD HEBBEN STAAN~

(Een slecht humeur hebben)


PATTAYA:- Een Duitse fietser liep gisteren ernstige beenwonden op toen een stierolifant hem op een bosweg nabij het olifantendorp in de badplaats Pattaya aanviel.

De reddingsdienst die in allerijl naar de bosweg reed, vonden daar de 69-jarige Duitse Hans Dieter Schierding liggend langs de kant van de weg, zo vertelde een medewerker van de vrijwillige reddingsdienst Sawang Boriboon

De gewonde toerist kreeg eerst hulp voordat hij naar het ziekenhuis van Banglamung werd gebracht.

Een 47-jarige getuige, khun Boonsom Thongrod, medewerker van het olifantsdorp Pattaya, zei dat de Duitse man elke ochtend langs deze route reed.

Gisteren was de 38 jaar boze olifant, genaamd Phlai Kham Khun met het verkeerde been uit het bad gestapt en mepte Hans Dieter van de fiets.

Khun Boonsom vertelde de Duitser gewaarschuwd te hebben weg te blijven van de dikhuid, maar de man bleef ernaar kijken. Plots stormde de olifant op hem af. Zijn slagtand scheurde in het linkerbeen van de man en veroorzaakte ernstige wonden.

De mahout van de olifant, alleen geïdentificeerd als Bird, 40, zei dat hij vorige maand Phlai Kham Khun in Sukhothai voor 1 miljoen baht had gekocht om het vorige maand aan toeristen in het olifantsdorp te laten zien.

Voor de aanval nam hij de olifant in bad voordat hij het aan toeristen liet zien, maar de jumbo rende weg en viel de Duitse man aan.

Dierenarts Padej Siridamrong, van het dierenziekenhuis Noen Phlap Wan, ging naar het olifantendorp om de mahout en andere personeelsleden te helpen de vluchtende dikhuid te vangen.

Hij schoot enkele transquiliser-pijlen op het dier om te laten kalmeren waarna dierenarts zou onderzoeken wat het dier ertoe bracht de Duitse man aan te vallen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Pupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post