STADSNIEUWS | 70 PROCENT VAN DE HOTELS IN PATTAYA ZIJN ILLEGAAL

0
200

~ONDER EN BOVEN DE WET ZIJN~

(Zich niet aan de regels hoeven te houden)


PATTAYA:- Een vooraanstaand vertegenwoordiger van het hotel en het bedrijfsleven in Pattaya heeft verklaard dat de overheid bezig is om de illegale hotels in toom te houden en dingen zoals veiligheid te verbeteren, wat uiteindelijk goed zal zijn voor de gehele legale hotelbranche en de consument.

Khun Sinchai Wattanasatsathorn, ex-business- en toerismeleider en nu directeur van de Flipper Group Pattaya, vertelde tegen de verslaggever van Manager dat 70% van de hotels in Pattaya op de een of andere manier illegaal is.

De regering gebruikt de bevoegdheden van artikel 44 om problemen op te lossen die verband houden met illegale inbreuken, illegale aanpassing van gebouwen, verandering van gebruik en veiligheidskwesties.

Khun Sinchai gelooft dat de minpunten van de plannen worden gecompenseerd door de positieven, vooral in termen van veiligheid voor de consument. Zoals eerder in de week gemeld, bevatten de plannen verbeteringen zoals brandveiligheid met blusmiddelen die nu op elke verdieping van bepaalde gebouwen een vereiste zijn.

Verschillende nieuwe soorten hotels zullen nu legaal geregistreerd kunnen worden, waardoor de consument meer mogelijkheden heeft in een goed geregistreerde accommodatie die aan alle normen voldoet te verblijven.

In 2016 onthulde vice-premier Tanasak Patimapragorn dat ongeveer 60 procent van de hotels in heel Thailand illegaal opereerde. Volgens khun zouden er ongeveer 400.000 hotelkamers in strijd zijn met de uit 2004 stammende hotelwet.

Van de 2.700 hotels die in Phuket geopend zijn, bleken slechts 900 een goede vergunning te hebben. Waarop premier Prayuth vorige week beloofde om zich hard te maken tegen illegale hotels. Volgens de premier zouden er ongeveer 20.000 illegale hotels in Thailand zijn.

Hij heeft de ondernemers vorige week medegedeeld dat ze 90 dagen de tijd hebben om hun eigendommen bij de wet te registreren zodat ze voldoen aan de hotelwet van 2004. Ze hebben dan tot augustus 2021 de tijd om ervoor te zorgen dat ze de juiste vergunningen te hebben.

Illegale hotels worden gedefinieerd als gebouwen zoals hotels, appartementen, villa’s, pensions en hostels die logies aanbieden, maar niet bij de autoriteiten geregistreerd om dit te mogen doen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Manager