STAATSBOSBEHEER STOPT MET DE AANLEG VAN EEN ASFALTWEG

0
201

~BETER TEN HALVE GEKEERD DAN TEN HELE GEDWAALD~

(Je kan beter iets voortijdig stoppen dan doorgaan tot het helemaal verkeerd gaat)


BANGKOK:- Thais Staatsbosbeheer heeft toegegeven aan de druk van milieugroepen om geen weg aan te leggen naar het Khao Panern uitzichtpunt in Kaeng Krachan nationaal park.Woordvoerder van het park, Komkrit Sethbuppha posste op de website van het departement dat het project in de ijskast is gestopt vanwege milieubezwaren.

Alle betrokken partijen, inclusief de 15 milieu actiegroepen, zijn uitgenodigd voor gesprekkken op het departement maandag komende week om te kijken of er een compromis mogelijk is.

Komkrit staat er op dat het plan om de weg te verbeteren van een zandpad naar een asfaltweg wordt uitgevoerd, want dat is veiliger voor toeristen en ambtenaren die naar het kampeerterrein in Ban Krang willen rijden. Dat het voor dieren een stuk minder veilig is? Ach…

Eerder had departementschef Tunya Netithammakul bevestigd dat het onderhoud van de weg noodzakelijk was voor de veiligheid en het gemak van toeristen en om surveilleren door parkwachters te vergemakkelijken.

15 milieugroepen sprongen daar bovenop, en willen een petitie aanbieden aan de premier om dat onderhoud te voorkomen. Het is slecht voor het milieu, het is slecht voor de dieren, en het is zéér slecht voor de status van Unesco World Heritage Site, want daar passen asfaltwegen sowieso niet in.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Centraal Thailand
Bron: Thai PBS World