SPECIALE VANGST VOOR DE POLITIE | JOINTFABRIEK TE WAALWIJK OPGEROLD, 11 AANHOUDINGEN VERRICHT

1
579

~HET IS UIT MET DE PRETSIGARET~

(Een hasjsigaret; een joint)


WAALWIJK:- De politie heeft gistermiddag een jointfabriek opgerold in een loods aan de Industrieweg in Waalwijk. Tien vrouwen en een man zijn aangehouden. Er blijkt een link met de inmiddels beruchte keten ’The Grass Company’ te zijn.

De politie ontdekte de ’jointfabriek’, zoals men het zelf noemt, bij een integrale controle. „We troffen tien vrouwen aan. Waarschijnlijk werkten die onder leiding van de man”, aldus een politiewoordvoerder. „Ze draaiden joints voor coffeeshops en selecteerden ze voor verschillende verpakkingen.”

GRASS COMPANY
De wiet was bedoeld voor The Grass Company. Sinds 2011 is de politie bezig met een groot onderzoek naar die keten. Volgens de aanklager is het bedrijf een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan fraude, witwassen en oplichting.

Na het onderzoek werd oprichter Johan van Laarhoven in zijn woonplaats in Thailand aangehouden voor witwassen. Het geld dat hij in Nederland verdiende, sluisde hij door. Van Laarhoven kreeg 75 jaar celstraf in Thailand.

De strafzaak in Nederland tegen het bedrijf en in totaal vier leidinggevenden staat in november gepland.

SPECIAAL
Voor de politie is een dergelijke vondst speciaal. „Dit komen we niet vaak tegen. En ook nog eens op heterdaad.”

„Vergelijk het met de hennep-knipperijen”, vertelt de woordvoerder. „Studenten doen dat werk soms, of huisvrouwen. Of het een fulltime baan is? Dat weet ik niet, maar er moet geproduceerd worden en daarvoor zijn handjes nodig.”

Volgens de woordvoerder is het vrij lucratief. „Het betaalt natuurlijk beter dan een bijbaantje in de supermarkt, maar wél met het risico op een strafblad.”

MIDDELBARE LEEFTIJD
Vijf opgepakte verdachten zijn allemaal 40 jaar of ouder, en van de rest is de identiteit nog onbekend. De man is een 58-jarige inwoner van Kaatsheuvel, terwijl de vrouwen uit onder meer Tilburg en Goirle komen.

Ze werkten in een ’kantoor’ van twee ruimtes: één opslagruimte voor materiaal om joints te draaien, en een tweede ’werkruimte’. Op het moment dat de politie binnenviel waren de vrouwen daar aan het werk. „Ze hadden verschillende soorten hennep en hash”, aldus de politiewoordvoerder.

Woensdagavond werd de loods doorzocht. Ook het Openbaar Ministerie was ter plaatse. Tot nu is bekend dat tientallen kilo’s drugs in beslag zijn genomen, maar mogelijk wordt later bekend dat het om nog grotere hoeveelheden gaat.

Informatie en bron:
Foto’s: Politie Waalwijk
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: telegraaf.nl

1 REACTIE

Comments are closed.