SOI 13/3 VAN DE BEACH ROAD VAN PATTAYA, TOTAAL AAN GORT GEREDEN DOOR DE TOERBUSSEN!

12
534

~ALS HET KALF VERDRONKEN IS, DEMPT MEN DE PUT~
(Er moet eerst iets ernstig gebeuren, eer men gaat handelen)


PATTAYA: De verslaggevers van de Patiaanse kranten kregen een memo toegezonden omtrent de erbarmelijke staat waarin de pas zes maanden geleden gerenoveerde Soi zich momenteel bevindt. Natuurlijk nam de Thaise verslaggever van Olleke Bolleke ook even een kijkje.img_5475

En……ja, de soi is inderdaad verruïneerd, maar liefst bijna 20 centimeter diepe kuilen markeren de Soi, waardoor deze voor normalen personenauto’s bijna niet begaanbaar is. De staat van het slechte wegdek wordt toegeschreven aan de zware toerbussen, die met grote regelmaat door de Soi toeren. Door het zware gewicht van de bussen is nu ook de drainage naar zijn grootje, waardoor er geen afvoer meer is en de Soi dan ook regelmatig onder water staat.

De aanwonenden van de Soi, zeiden tegen Olleke Bolleke’s verslaggever dat de soi altijd privé terrein is geweest, echter had de gemeente Pattaya de Soi onteigend voor openbaar gebruik, sindsdien rijd Jan Rap en zijn maat door de Soi, terwijl de gemeente Pattaya géén Bath spandeert aan het onderhoud ervan.img_5473

In de afgelopen zes jaar hebben de chauffeurs van de zware toerbussen de Soi ontdekt, en gebruiken deze nu maar al te graag als een kortere weg maar rijden tegelijkertijd de soi nara ede filistijnen.

Inmiddels gebeuren er veel ongevallen geweest met toeristen die niet bekend zijn met het rijbaan oppervlak en de kwaliteit daarvan. Nog maar twee dagen terug raakte er een toerist zwaar gewond, toen zij plots een klap met de auto maakte en tegen een auto aanreed.

Nu heeft de lokale bevolking het gevoel dat alleen ernstig letsel of dodelijke afloop de aandacht van het gemeente bestuur van Pattaya zal krijgen en dat zij dan pas genegen zijn de Soi te repareren, maar het is dan wel te laat.

Met dank aan Olleke Bolleke

12 REACTIES

  1. Ik woon in een zijstraat. De toerbussen kunnen hier geen ‘kortere weg’ maken. Het is geheel en al te danken aan het Ayaree hotel waar dagelijks 6 tot 8 toerbussen een groot aantal aziatische toeristen komt afleveren en de volgend dag weer komt ophalen.

  2. De zgn. ‘kortere weg’ kan niet eens meer gebruikt worden voor motorbikers, omdat aan het eind van de soi een Resort ligt, welke de doorgang nu geheel verspert heeft (tenminste dit was in December het geval).

  3. onderschrijft de noodzaak dat Pattaya Beach Road vrij moet worden van auto’s, bahtbussen en toerbussen en vervoer van personen met tram en motorcycle moet gebeuren. Toerbussen kunnen hun inhoud ook uitladen bij vaste bushaltes op Pattaya Nua, Klang en Thai nabij Beach Road. Het blijft idioot dat toerbussen zich in kleine sois wringen om toeristen af te zetten bij hotels. Toeristen kunnen ook stukje lopen waarbij hotelservice de koffers verzorgt. Ga je met Solmar naar de Costa zijn er ook hotels waar bezoekers 350 mtr met koffer naar hotel van bestemming v.v. moeten lopen. Klaagt niemand over.

Comments are closed.