SNURKEN IN EEN WINKEL? HET KAN IN BANGKOK!

0
212

~EEN HAZESLAAPJE DOEN~

(Een slaap, die zo licht is, dat men bij ’t minste geluid wakker wordt)


BANGKOK:-  Lange nacht gehad? Rooie oogjes vlucht achter de rug? Je kunt soms beter proberen goed te slapen dan door te gaan.En daar wil een entrepreneur wat aan gaan doen. Power Nap opende deze maand een bedrijf waar u een half uurtje of langer kunt pitten. Tegen betaling, uiteraard. Voor 190 baht kunt u zestig minuten tukken in een hangmat. Een half uurtje in een elektrische massagestoel kost dat ook. Een drankje na afloop is bij de prijs inbegrepen.  En u krijgt twee uur gratis WiFi en een plek om te werken!

U krijgt een paar dol fijne dolfijnen slippertjes, sokken en een broek om in slaap te vallen. Er zijn zes hangmatten met kussen en zachte dekens in het midden van de slaapkamer (of slaapwinkel, zo u wilt). Twee rijen met veertien massage stoelen staan langs de wanden. U kunt de stoelen in drie standjes laten vibreren.

Licht … uit! Zachte muziek vult de kamer. Alle elektronische apparaten moeten uit staan, of tenminste geluidloos werken. U kunt uw telefoon in een kastje leggen, daar zit ook een usb plug en een lader in.

De slaapkamer is nog niet helemaal af. Die ligt in de kelder van het gebouw, en er moet nog een plafonnetje in. Dus voor u weg dut kijkt u tegen een industriële uitstraling van pijpen, bekabeling en sprinkler installaties. Na het wakker worden een frisse douche kunt u vergeten, want die zijn er nog niet. Zodra ze beschikbaar zijn, zijn die alleen voor vrouwen bestemd wegens beperkte ruimte. Ach ja. Mannen. Dat zijn toch allemaal viespeuken, wat?

Eigenaresse Preyanum Areevijit kreeg haar idee na een lange dag van hard werken. Ze realiseerde zich dat doorwerken geen goed idee was. Ze probeerde om een uitje te knappen in een spa. “Als je te hard werkt overlaad je je brein” zegt Prayanun. “Maar als we het de gelegenheid geven om zich even te herladen, ook al is het maar een paar minuten, kan je weer fris en enthousiast werken.”

Die korte slaapjes van tien tot dertig minuten worden ‘power naps’ genoemd, en zijn helemaal de laatste de mode. Zo’n kort slaapje kan je creativiteit herladen. Daarom zie je overal ‘slaap cabines’ verschijnen van New York tot aan Hong Kong. Bedrijven zoals Google en Nike staan hun werknemers toe om zo’n kort slaapje te doen op kantoor.

Het idee is nogal nieuw in Bangkok. De Thais staan er een beetje wantrouwig tegenover. Haar meeste klanten zijn dan ook buitelanders, zegt Preyanun. “Thais hebben het idee dat mensen die op het werk slapen lui zijn. We hebben Thaise klanten die tijdens hun schaft langs komen, maar die willen absoluut niet dat hun collega’s dat te weten komen.”

Als u wilt snurken voor Bt. 190 per uur of half uur, dan kunt u dat doen in de kelder van het Interchange 21 gebouw. Te bereiken met BTS Asoke, uitigang 6, of MRT Sukhumvit, uitgang 2.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod