Home Algemeen SLECHTE VEILIGHEID IS HEEL SLECHT VOOR HET TOERISME

SLECHTE VEILIGHEID IS HEEL SLECHT VOOR HET TOERISME

0
SLECHTE VEILIGHEID IS HEEL SLECHT VOOR HET TOERISME

~EEN SLECHT FIGUUR SLAAN~

(Een slechte indruk maken)


BANGKOK:- De Chinese toeristenmarkt is van groot belang voor Thailand, 25% van alle toeristen zijn Chinees. Maar na het vreselijke ongeluk met een veerboot bij Phuket waarbij 47 Chinese toeristen om het leven kwamen en het abominabele veiligheidsbeleid van de Thaise overheid moet de Thaise regering alle zeilen bij zetten om de Chinese markt niet te verliezen.Het ongeluk vond plaats afgelopen maand voor de kust van Phuket, en zette de schijnwerper op het gebrek aan veiligheid in Thailand. Hier botsen het ministerie van toerisme en zakelijke belangen.

Het ministerie van toerisme en sport zei vorige week dat ze hun verwachting naar beneden hebben bijgesteld voor de Chinese markt met 670.000 boekingen. Het ministerie verwacht wel dat aan het einde van het jaar het getal van 11 miljoen Chinese toeristen gehaald gaat worden.

De veerboot Phoenix vervoerde 105 passagiers, voornamelijk Chinese toeristen. Het schip kapseisde in zwaar weer op 5 juli. Het was een van de drie schepen die ondanks het zeer slechte weer toch de zee op gingen, ondanks waarschuwingen om dat niet te doen.

Informatie en bron:
Illustraties:ThaiVisa
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai Visa