SLACHTOFFER CEINTUURBAAN MAAKTE VIJANDEN

92
1778

~WIE ZIJN SCHULDEN BETAALD WORDT NOOIT ARMER~

(Ieder dient te krijgen waar hij recht op heeft)


AMSTTERDAM:- Pieter Hoovers (54), die maandag met een Thaise vrouw of vriendin dood werd gevonden in een woning aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp was niet onomstreden. De zakenman had bij sommigen een slechte reputatie, zo blijkt uit politiedossiers.

PROBLEMEN
In Thailand bezat hij onroerend goed, horeca-ondernemingen en een Thai-boksschool. Ook organiseerde hij feesten en kickboksgala’s. Hoewel zijn moeder in de Nieuwmarktbuurt woonde had hij ook goede connecties in Breda, waar hij ook geregeld verbleef.

Kort voordat John Mieremet op 2 november 2005 in Pattaya, Thailand, werd doodgeschoten had hij onenigheid met Hoovers. De Thaise vriendin van Mieremet verklaarde direct na de moord aan de politie dat de twee ‘problemen’ hadden over een stuk grond en/of een pand dat Mieremet zou kopen maar toch vanaf had gezien.

GOEDE CONTACTEN
Hoovers zat in de jaren negentig in het Amsterdamse muziek- en feestencircuit. Rond 2002 verplaatste hij zijn zakelijke activiteiten naar Thailand. Hij kon zich goed redden in Thailand. Hij huwde er in 2004 een Thaise vrouw en sprak goed Thais. Ook wezen getuigen in politiedossiers op zijn goede contacten met de autoriteiten en de politie.

BETROKKENHEID
Verschillende Nederlanders die in Pattaya woonden suggereerden tegenover de politie dat Hoovers betrokken zou zijn bij de moord op John Mieremet in 2005. Hij reisde normaal gesproken eens per jaar naar Amsterdam maar kort voor de moord ging hij een aantal keer op en neer.

Ook zou hij met ‘iets groots’ bezig zijn waardoor hij uit de geldzorgen zou komen. Ferry de Kok die destijds bij Mieremet in Thailand verbleef stelde dat Hoovers het ‘doormailde’ naar Amsterdam als Mieremet in Thailand was. Ook de echtgenote van Mieremet had van horen zeggen dat Hoovers mogelijk bij de moord op haar man betrokken was geweest.

MISHANDELD
In het muziek- en feestencircuit in Nederland was de reputatie van Pieter Hoovers niet smetteloos. Hij zou op een feest van 2011 de dj’s niet hebben betaald en met de noorderzon naar Thailand zijn vertrokken. Tijdens een periode als platenbaas van Outland zou hij duizenden guldens aan royalties ten onrechte hebben ingehouden. In Thailand zou hij in de voorbije jaren wegens een achterstallige betaling wel eens ernstig zijn mishandeld.

De politie gaat ervan uit dat Hoovers en zijn vriendin door een misdrijf om het leven zijn gekomen

Informatie en bron:
Foto’s: Facebook
Tekst: Redactie
Bron: Crimesite.nl

92 REACTIES

 1. Poetin is voor zijn vrienden ook een fijne kerel.
  Als ik nu de laatste tijd zie wat er boven komt drijven…
  Dan denk ik;
  Hij is nu de verkeerde tegen gekomen.

 2. Aardige man inderdaad maar wil niet zeggen dat zijn verleden nu maar verzwegen moet worden omdat hij nog familie heeft en waar staat dat hij niet getrouwd was ???

 3. Kwam er om een bakkie te doen. Hij was altijd vriendelijk en als je langs liep altijd gedag zeggen. Vanochtend me kwaad gemaakt bij RTL nieuws. Die wisten te vertellen dat het een zaak was in de rosse buurt van pattaya. waar halen ze het vandaan. dan is de boulevard van Scheveningen ook de rosse buurt van Den haag

 4. Mensen moeten leren .om .respect voor een ieder .ook al doet die genen .iet wat je niet aan staat .komt in elke famly voor .maar leef zo als je .zelf wilt leven .dus let allen oo je zelf .en kijk naar je eige duistere kanten .die heeft iede een .

 5. Ben ik het niet mee eens waarom zou ik respect moeten hebbennvoor iemand die dingen doet die mij niet aanstaat ?? Beetje omgekeerde wereld lijkt het respect krijg je dat dwing je niet af hoor miss in die andere wereld wel maar in de normale wereld waarin we leven moet je respect krijgen en verdienen

  • er is nog niest bewezen daarom .. is respect op ,zn plaats het zijn alleen gissingen .. van de politie alles niks bewezen over wat en hoe .

  • Wat ik al eerder schreef Henk V Wijk is niet omdat de Donald Duck verkeerd is gepost toch ?? Je komt toch niet helemaal uit een ei ?? Tenminste zo kom je niet over langzaam aan ruimt dat zooitje zichzelf op en dat heeft wederom niets maar dan ook helemaal NIETS met respect te maken

 6. Ik kende Pieter sinds 2010 – 7 jaar reeds inmiddels !
  Wat er nu gebeurd is raakt mij diep ! Als vriend , toeverlaat ,….
  hij was hier in Thailand geen crimineel , maar een goedlachse , hardwerkenende man die zijn ziel in zijn bedrijf stak !
  Zijn vrouw Tae Zag hij doodgraag en ook zei sprak een mondje Nederlands !
  Wij waren altijd welkom en hebben vele goede zaken samen gedaan .
  Eerlijk , correct en straight forward .
  Zijn resto ” hoek van Holland ” was bekend voor goede koffie en echte Hollandse snacks .

  Ik ga je missen mijn vriend !!!
  Bedankt voor de leuke momenten , zij die dit jullie hebben aangedaan zullen boeten .

  Het ga je goed daarboven

 7. Wie goed doet,,,,,,,.Als je met vuur speelt kan je je eigen lelijk branden.En nu een ieder die hier roept dat zij hem zo goed kende,lekker belangrijk, de man is nu dood. En voor de Thaise badgasten onder ons ,het leven gaat gewoon verder.

Comments are closed.