SCHOOLDIRECTEUR STEELT ETEN VAN ZIJN LEERLINGEN

0
430

~GEEN GELD, GEEN ZWITSERS~

(Zonder geld krijg je hulp noch koopwaar)


SURAT THANI:- Het hoofd van een school in Surat Thani voedde zijn pupillen met noedels met vissaus. Dat is op zich geen probleem, zolang er maar wat groente en vlees bij zit. Hij liet enkel noedels met vissaus serveren en staat nu op non actief, in afwachting van een disciplinair onderzoek.

De gouverneur van Surat Thani Witchavuth Jinto ondertekende persoonlijk het ontslagbevel voor Somchai Sitthichen, directeur van de Ban Tha Mai school in tambon Prasong. Het hoofd onderwijs van de provincie, Chumpol Srisong, had dit ontslag voorgesteld.

Chumpol zegt dat een panel de klachten van ouders onderzocht over corruptie met de schoolmaaltijden terecht was. Hij heeft opdracht gegeven om het hoofd der school Somchai strafrechtelijk te onderzoeken, en hem in afwachting daarvan te ontslaan. Het onderzoek moet binnen 30 dagen plaatsvinden.

Het onderzoek toont aan dat de directeur vijf grove fouten heeft gemaakt. Het onderhoud aan elektrische installaties voldeed niet aan de normen, een aangelegde weg kostte het dubbele van wat gangbaar is, hij verkocht zijn eigen palmolie aan de school, slechte kwaliteit schoolmaaltijden en toestaan dat frisdrank op school verkocht wordt. Dat laatste is verboden door het ministerie van onderwijs.

Ambtenaren van het provinciale anticorruptie comité hebben een versneld onderzoek naar de corruptie ingesteld. Er werd iedere dag Bt 5.000 uit het schoolfonds voor de lunch gehaald, maar slechts Bt 3.000 uitgegeven aan eten.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS