SCANDINAVIËRS KEREN THAILAND DE RUG TOE

0
276

~OUDE BOMEN MOET JE NIET VERPLANTEN~

(Oude mensen doet men liever niet verhuizen)


BANGKOK:-  Het aantal Scandinavische zakenmensen en pensionado’s is flink achteruit gegaan gedurende de eerste vijf maanden van het jaar.  Dat is voor het eerst in 12 jaar. Als deze trend zich voortzet zijn er niet meer dan 861 Scandinaviërs op een zakenvisum in Thailand aan het einde van het jaar.

In 2018 verlengden 435 Scandinavische zakenmensen hun visum gedurende de eerste 5 maanden van het jaar. Dit jaar zijn dat slechts 395 mensen. Er zijn nieuwkomers, maar er vertrekken er meer dan er binnen komen. Het verschil is 40 personen of 10%.

De neerwaartse trend is sterker dan voor andere buitenlandse nationaliteiten in Thailand. het aantal ging daar 2% naar beneden.

Het aantal Scandinaviërs op een pensioen of familievisum is ook verminderd. Afgelopen jaar verlengden 3837 Scandinaviërs kun O-visum in de eerste 5 maanden van het jaar. Dit jaar waren dat er 3788, dus 49 personen minder.

Het aantal studenten uit het noorden van Europa is ook vermindert met 89 van 1174 afgelopen jaar naar 1085 dit jaar, dus 7,5% minder. Het aantal Scandinavische toeristen ging ook omlaag, met 65.

De aantal gingen niet in gelijke mate omlaag in alle Scandinavische landen. Vooral het aantal Denen verminderde. In Noorwegen vroegen minder zakenmannen een visum aan, maar meer zakenvrouwen. Het aantal Finnen bleef gelijk. In Zweden zien zakenmannen en vrouwen het niet meer zitten in Thailand, dat aantal ging met 9% omlaag.

Het aantal IJslanders in Thailand ging omhoog en 3 mannen en 1 vrouw, hetgeen een verdubbeling is vergeleken met vorig jaar. Dat lkijkt veel, maar zoveel IJslanders zijn er nu eenmaal niet.

Het aantal O-visums ging omlaag, maar vooral de Denen verlaten Thailand met 92 visums minder dit jaar.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Scandasia
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Scanasia