ENKELE REACTIES OP HET HEENGAAN VAN PIETER & TAE HOOVERS

2
2450

~TWEE ZUIVELS OP ÉÉN BROOD GEEFT DE HONGERDOOD~

(Je moet geen boter en kaas tegelijk op je brood doen)


Dat het overlijden op Pieter en Tae de Nederlandse gemeenschap niet ongemoeid laat, heeft Olleke Bolleke van alle kanten kunnen merken. Het is immers niet mis van wat er gebeurd is, desondanks alle tragiek menen mensen Pieter even lichtjes door het slijk te halen. Ik kan mij daar niet in vinden pen sluit mij daarom aan bij enkele reacties, welke ik onder ogen heb gekregen en graag met u wil delen:

Deze reactie las ik op de pagina van Alan Sodenkamp:

Walgelijk wat de kranten schrijven over Pieter Hoovers. Mieremet was in zijn restaurant destijds dat was het. Pieter zou nooit iets als moord in zijn kop halen. Ten eerste was Pieter niet zo een held en ten tweede was Pieter altijd onder de indruk hoe de Thaise politie heel vaak zaken oplost. No way dat Pieter iets met de moord op Mieremet te maken heeft. Schandalig dat de kranten proberen sensatie te creeeren en daarbij familie en vrienden kwetsen. Parool en Telegraaf, hou je bij de feiten en de waarheid.

Dit stukje las ik op de WP pagina van Nico van Empel

PATTAYA:- Pieter Hoovers 54 jaar en zijn 21-jarige Thaise vriendin Tae onder verdachte omstandigheden om het leven gebracht. Pieter was eigenaar in Thailand van restaurant De Hoek van Holland, in Tjom Tien. Recht tegenover de politie post.

Ik leerde hem kennen in de jaren 90, wat toen een goed lopende zaak was. Waar ik vaak de telegraaf kwam lezen en een ontbijt nuttigde. Waar ook dikwijls aanwezig was John Mieremet. Er kwamen veel mensen uit heel Nederland waarvan je gerust mag stellen dat die niet hun boterham verdiende als glazenwasser. Als er wat te bespreken was, wat voor andermans oren niet bestemd waren, werd er een strandwandeling gemaakt.

Ook Jack de politie man, die ik in 1980 leerde kennen kwam er dagelijks. Ik heb hem nooit zien betalen. Niet alles was rozengeur en maneschijn voor Pieter, er waren veel mensen die behoorlijk boos op hem waren met als gevolg een mat partij op het strand waar Pieter heel wat klappen kreeg.

Pieter dacht in die jaren 90 dat hij het had uitgevonden, kreeg vaak ruzie met Haagse jongens die geld wilde wisselen. (er waren toen niet zoveel wissel kantoren) De koers was toen 17,000 Bath voor duizend gulden. En hij dan de mensen maar 13,000 Bath in hun handen drukte. Jan de arbeider accepteerde dat wel die wisten niet beter. Maar jongens van de gestampte pot die namen dat niet. Dan werd er veel gescholden, gevloekt en dan gaf hij snel het geld terug. Veel van de jongens bleven er ook bij hem weg omdat hij vaak te vinden was in het tegenover gestelde politie post.

De laatste jaren werd hij ook voor pedofiel uitgemaakt om dat hij toch wel interesse had in minderjarige meisjes. Zijn vriendin was zestien toen ze werkte als masseuse en die hij Tae noemde (wat betekend in Nederlands kiekeboe) Vlak voor zijn vertrek naar Nederland heb ik nog enkele uren met hem gesproken.

Hij had De hoek van Holland verkocht en heet nu BBC Beach café. Maar het is in en in triest zowel voor hem en de 21 jarige om zo om het leven te komen.

R.I.P

 

2 REACTIES

  1. Stond dat niet op een bordje aan de muur, in zijn restaurant !?
    “Pieter baan centrum” ?
    Dacht het wel !

Comments are closed.