RIJBEWIJSBOETE GAAT WAARSCHIJNLIJK NIET DOOR

2
290

~ZWAAR OP DE MAAG LIGGEN~

(Iets een erg moeilijk probleem vinden)


BANGKOK:- Het Landtransport Departement (zeg maar onze Rijksdienst voor het Wegverkeer) gaat nog eens nadenken of ze de boetes op het niet tonen en/of hebben van een rijbewijs zo sterk moeten verhogen. Ze doen dat nadat het publiek furieus reageerde op hun voorstellen. Dat premier Prayuth niet achter hun voorstel staat geeft de doorslag.
Het departement wil nu het publiek inspraak geven hoe het dan wel moet, zegt directeur-generaal Kamon Buranapong. In plaats van een boete van Bt. 50.000 wil hij alternatieve straffen opleggen, naar gelang de zwaarte van de overtreding.
Het Landtransport Departement wil de verkeerswet flink verzwaren, en de boete op het niet hebben van een rijbewijs verhogen naar Bt. 50.000 en/of 3 maanden gevangenis. Dat is volgens hun de, of een, oplossing voor het verkeersprobleem.
Het publiek wordt nu gevraagd om mee te denken. Dat onderzoek kunnen ze doen tot 11 september. Eerder deze week zei premier Prayuth dat hij tegen het voorstel was zoals het departement het nu presenteert.

Informatie en bron:
Illustraties: Thaivisa
Content: B. Botje in Thailand
Bron:

Thai Visa

2 REACTIES

  1. Natuurlijk moet er zwaarder gestraft worden ik vindt het prima zo.
    Je zal maar een aanrijding krijgen of aangereden worden 100 % dat ze er vandoor gaan omdat ze geen rijbewijs hebben.
    Heb nu voor de 4e maal mijn Thais rijbewijs verlengd motor en auto en rijd beiden nog in al die jaren hier
    2 maal aangehouden. Dat geeft toch een fijn gevoel als je alles in orde hebt of niet?????

Comments are closed.