REUZE LUCHTZUIVERINGSINSTALLATIE BIJ CENTRAL FESTIVAL IN BANGKOK GEPLAATST

2
495

REUZE LUCHTZUIVERINGSINSTALLATIE BIJ CENTRAL FESTIVAL IN BANGKOK GEPLAATST

 ~NIET GESCHOTEN IS ALTIJD MIS~

 (Als je het niet probeert, komt er ook niks van)


BANGKOK:- In een bizarre poging van de overheid om luchtvervuiling in de hoofdstad te bestrijden, is voor het aanvang van weekend een gigantische luchtzuiveringsinstallatie bij winkelcentrum Central Festival geplaatst.

Of deze poging werkelijk de luchtvervuiling zal helpen te verlichten is zeer onwaarschijnlijk, zeker nadat in de afgelopen zomer tientallen keren het gevaarlijke niveau was overschreden.

Maar niet geschoten is altijd mis, de enorme machine werd vorige week voor Central Central winkelcentrum geïnstalleerd.

Ambtenaren hopen dat dit apparaat het chronisch luchtvervuiling’s probleem zal aanpakken, een verschijnsel dat de stad dit jaar verschilden keren in dikke wolken smog had gehuld.

Eerder dit jaar probeerde de stad de nevel te verspreiden door water in de lucht te spuiten, wat jammer genoeg niet lukte.

De machine werkt op zonne-energie en zuigt de vervuilde lucht aan om deze door turbines te laten filteren waarna de frisse lucht boven uit de machine wordt gepompt.

Deze zuiveringsinstallatie is een gezamenlijk project van de overheid, de universiteit van Kasetsart en de particuliere sector, gericht op het verminderen van luchtvervuiling in de stad.

De provinciale gouverneur van Bangkok, politie-generaal Assawin Kwanmueng, beweerde dat de gigantische luchtreiniger elk uur minimaal 17.000 vierkante kubieke meter lucht kon reinigen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling : Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Daily News

2 REACTIES

  1. Is mogelijk om de radio stream totaal uit te zetten, stoort me openen van eidere pagina, ik heb mijn eigen muziek aan staan

Comments are closed.