REUSACHTIGE KUNSTSTOF OLIELEIDINGEN AANGESPOELD OP HET STRAND VAN PATHIU, AMBTENAREN TASTEN IN HET DUISTER

0
259

~DE DADER LIGT OP HET KERKHOF~

(Wie de fout heeft begaan, is (en blijft) onbekend)


CHUMPHON:- De ambtenaren van het Pathiu-district in de provincie Chumphon stonden gisteren wel even vreemd te kijken toen ze op het strand gigantische buizen, vermoedelijk ruwe oliepijpleidingen aantroffen hadden, die op het strand aangespoeld waren, ze zijn nu druk bezig om de herkomst van buizen te achterhalen.

Het districtshoofd van Pathiu, Khun Thanon Panpeepat, was gisteren werd gisteren vergezeld door enkele gemeenschapsleiders. Hij was daar op het strand in dorp 5 van Tambon Pak Klong om de 14 buizen te inspecteren, elke buis was ongeveer 11 meter lang en met een diameter van 80 cm, met een totale gewicht van ongeveer 14 ton.

De woorden “Oil & Marine” waren op de buizen gedrukt en in de buizen vond men sporen van ruwe olie.

Khun Thanon veronderstelde dat de buizen deel uitmaakt hadden van een oliepijpleiding van een olie-exploitatie bedrijf dat na een reparatie de buizen had losgekoppeld waarna deze later door de wind en de golfslag op het strand waren aangespoeld.

Hij verteld dat hij de politie van Map Amarit ervan op de hoogte had gebracht zodat deze konden proberen om de eigenaar te vinden zodat de buizen van het strand kunnen worden verwijderd.

Ondertussen het ministerie van minerale brandstoffen alle olie- en gasexploratiebedrijven in de Golf van Thailand gecontroleerd, evenals de 12 schepen die olie vervoeren en gevraagd of ze in de afgelopen 2-3 weken oliepijpleidingen verloren hadden.

Alle olie-exploratiebedrijven hebben verklaard dat ze geen buizen van die grootte gebruikten – met een diameter van 80 cm – omdat ze alleen buizen met een diameter van 6-8 inch of maximaal 16 inch in gebruik hadden.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thai PBS