REGENSEIZOEN IN CHIANG RAI IN BEELD (dubbele video)

0
486

~HET REGENT, HET REGENT, DE PANNEKENS WORDEN NAT~
(Kinderliedje van vroeger)


CHIANG RAI : We krijgen vaak de vraag voorgelegd. “Tijdens het regenseizoen, regent het dan hard. En de hele dag?”. Ja, het regent hard, maar alleen maar voor ruim een uur. Onder staan een paar video’s van hoe het regenseizoen in Chiang Rai verloopt.

De gedachte dat het de hele dag regent, is niet zo gek. We gaan namelijk uit van het weer dat we zelf gewend zijn. En in Noord-Europa regent lang en gestaag. Een hui duurt al gauw drie vier uur. Soms zelfs veel langer.image

Dat willen we uiteraard niet op vakantie, en al helemaal niet als we in het tropische Thailand zijn. Dan willen we zon! Bij het eerste beste wolkje raken we vaak al ongerust en vragen we onze partner “het zal toch niet gaan regenen hé?”

HEVIGE BUIEN
Hele regendagen komen niet heel vaak voor in Thailand. Eigenlijk alleen maar als er een tropische storm over het land trekt. Dan heb je een dag of drie echt slecht weer. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak. En zelfs dan is Thailand nog erg leuk. Want het blijft een aangename temperatuur en zelfs de regen is warm! Je wordt er alleen maar nat van. Kwestie van afdrogen en droge kleren aantrekken.

Tijdens het regenseizoen in Thailand, dat grofweg loopt van juli tot en met oktober, komen er in de namiddag vaak buien voor. Die duren dan een ruim een uur. Die buien kunnen heel hevig zijn. Het beste is om dan even te gaan schuilen, zoals de maker van de onderstaande video’s deed. Even koffie drinken, iets eten, een massage pakken. imageEr zijn soms rukwinden en de straten komen blank te staan. Die gaten zitten vol met gaten en je kunt ook nog in iets stappen dat je niet ziet onder al dat regen water. ‘Better safe dan sorry’ is mijn motto.

VIDEO’S REGENSEIZOEN IN CHIANG RAI
De maken van die video’s -Leo Schuur- woont en werkt in Noord-Thailand. Hij positief ingesteld en waarschuwt ons vaak dat we overdrijven. Zeker als het over het weer gaat. Dus als hij het waard vindt om een bui te vast te leggen, dan zegt dat wel wat.

Met dank aan John Sarbach