REGELWETGEVING OP KOMST VOOR DE POPULAIRE DIERENCAFÉS IN THAILAND

0
165

~JE MOET NIET HARDER WILLEN BLAFFEN DAN DE HOND GROOT IS~

(Problemen niet groter maken dan dat ze zijn)


BANGKOK:- Deze week is er in Bangkok een commissie ingesteld die belast is met het opstellen van regels voor zogenaamde dierencafés, deze uit Japan overgewaaide trend is vooral in Bangkok grenzeloos populair.

Maar volgens een professor aan de Universiteit Kasetsart moeten de mensen beschermd worden tegen ziektes door door dieren op de mens overgedragen kunnen worden. Om de richtlijnen op juiste manier te interpeteren zou de bedrijfsformule daarbij niet beperkt moeten gaan worden, want het is gebleken dat deze vorm van dierenentertainment bij de mensen bijzonder populair is en de dieren worden “gekoesterd”.

Professor Kaset Sutecha van de Universiteit Kasetsart, Faculteit Veterinaire Geneeskunde, maakt zich echter wel zorgen omdat er allerlei ziekten van de dieren naar de mensen kan worden overgedragen.
Als voorbeeld noemde de bacteriën in kattenpoep, wat kan leiden tot misselijkheid en allergieën, zwangere vrouwen kunnen hiervan zelfs miskramen krijgen.

In de zgn. dierencafés wordt niet alleen eten en drinken geserveerd maar ook dierenvoedsel voor honden, katten, cavia’s tot zelfs minivarkentjes aan toe.
Volgens de huidige gezondheidsvoorschriften mag dit niet toegestaan ​​worden.

Volgens de gezondheidsautoriteiten zijn er tot nu toe nog geen gevallen bekend waar een ziekte van dier op mens vanuit een dierencafé is overgebracht. Er zijn echter wel gevallen bekend dat de dieren gebeten of gekrast hebben.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Thai PBS