RAP TEGEN HET MILITAIRE BEWIND GAAT VIRAAL IN THAILAND MAAR HET REGIME BETAALT MET GELIJKE MUNT TERUG!

0
283

~MET GELIJKE MUNT TERUG BETALEN~

(Betekent dat iemand op dezelfde vervelende manier behandeld moet worden als hij bij de ander heeft gedaan)


THAILAND:- Rap Against Dictatorship. Zo heet de Thaise rapgroep die met snoeiharde teksten fel uithaalt naar het militaire bewind van het land. Hun eerste muziekvideo is een enorme hit.

In de twee weken dat de video op YouTube staat, is deze al meer dan 30 miljoen keer bekeken. Voor een muziekvideo in Thailand is dit ongekend veel. In de zwart-wit-video genaamd ‘Prathet ku mee’ (wat mijn land heeft) uitten elf rappende jongeren felle kritiek op het militaire regime van het land.

GEEN VERKIEZINGEN
De populariteit is opmerkelijk omdat dat Thailand een autoritaire staat is waar al jaren geen verkiezingen meer zijn geweest. De premier wordt door het leger aangesteld en corruptie is zeer gewoon.

“Het land waar de regering onaantastbaar is, waar de politie de wet gebruikt om mensen te bedreigen”, zo rapt een van de jongeren, terwijl hij onherkenbaar in beeld is.

VERWIJZING NAAR BLOEDBAD
De meeste rappers bedekken hun gezicht, vermoedelijk voor hun veiligheid. In de video wordt ook een lijk afgebeeld dat met een stoel wordt geslagen, terwijl het publiek juicht vanaf de zijlijn.
Dit is een verwijzing naar een bloedbad in 1976 in Bangkok, toen tientallen studenten die voor de democratie zijn, werden vermoord door het leger.

ONDERDRUKKEND REGIME
Het hoofd van het Thaise leger die in 2014 een staatsgreep leidde, is nu premier van het land en leidt een onderdrukkend regime. Media worden gecensureerd, grote politieke bijeenkomsten zijn verboden en kritiek op de overheid of het leger wordt niet getolereerd.

De Thaise premier reageerde op de muziekvideo door te zeggen dat iedereen die deze video zou delen daar ‘de gevolgen van zou ondervinden’. De nationale politiechef ontkrachtte dit door duidelijk te maken dat er geen arrestaties zullen plaatsvinden.

REACTIE VIDEO
In plaats daarvan lijkt het militaire bewind namelijk in de tegenaanval te gaan met een eigen rapvideo genaamd Thailand 4.0. In deze video wordt de economische situatie in het land geprezen en wordt er opgeroepen tot samenwerking.

Deze video is echter niet zo’n groot succes en wordt op sociale media minder positief ontvangen, om de clip te bekijken KLIK HIER

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: YouTube screenshots
Content: Redactie RTL News
Bron: rtlnieuws.nl