RAFTEN IN PAI, IN HET UITERSTE NOORDEN VAN THAILAND (video)

0
344

~GEEN WATER IS HEM TE DIEP~
(Hij is nergens bang voor)


Pai is in de reizigerswereld vooral bekend als een ontmoetingsplek voor backpackers. Maar wist je dat je ook goed kunt raften in Pai?

Pai ligt in het noorden van Thailand, op een paar uurtjes rijden van de stad Chiang Mai. Ooit was dit een heel laidback dorpje, maar door de komst van veel backpackers lijkt het tegenwoordig meer op een tweede Khao San Road, maar dan in het uiterste noorden van Thailand.

Hier vind je tal van guesthouses, restaurantjes en andere gelegenheden voor de reiziger met een laag budget. Voor een paar honderd baht per nacht huur je al een kamer in een guesthouse of zelfs een bungalow op een parkje. De omgeving van Pai is prachtig als je van de natuur houdt. Een van de dingen die je dan ook zeker hier moet doen is raften in Pai.

RAFTEN IN PAI
Raften is niets anders dan met een opblaasboot over ruig water varen. Nou ja, varen. Het is meer kanoën. Dat klinkt misschien niet heel spectaculair, maar dat is het zeker wel. Je draagt namelijk een zwemvest en een helm. Dat zegt al voldoende, toch? Raften in Pai kun je doen over een lengte van meer dan 45 kilometer.

In deze video over raften in Pai zie je hoe zo’n dag in elkaar steekt. Je verzamelt ’s morgens, waarna je met je uitrusting naar het startpunt wordt gereden. Raften in Pai doe je trouwens onder begeleiding van goed getrainde gidsen. Halverwege de tocht staat er een maaltijd voor je klaar, waarna je dus weer het water op gaat.

Tijdens de tocht zie je het fantastische landschap van Noord-Thailand aan je voorbij trekken. Vanaf het water ziet het er namelijk compleet anders uit dan vanaf de weg. Als je gaat raften in Pai, dan moet je overigens niet bang zijn om zelf nat te worden. Uit de rubberboot vallen komt namelijk regelmatig voor. Gelukkig gaat het niet hard en draag je een zwemvest en helm.

Als je dus op zoek bent naar een avontuurlijk dagje uit in het noorden van Thailand, dan is raften in Pai zeker iets voor jou!

Met dank aan www.hieristhailand.nl