Home Algemeen RACELEGENDE NIKI LAUDA OP 70-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN

RACELEGENDE NIKI LAUDA OP 70-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN

0
RACELEGENDE NIKI LAUDA OP 70-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN

~DE DOOD WIL EEN OORZAAK HEBBEN~

(Mensen willen altijd weten hoe iets is gekomen)


ZWITSERLAND:- De drievoudig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda is gisteren op de leeftijd van 70 gestorven. De Oostenrijker vocht sinds medio vorig jaar met gezondheidsproblemen, waaronder een longtransplantatie in augustus die een verblijf van twee maanden in het ziekenhuis vereiste.

Hij werd toen voor korte tijd opnieuw opgenomen in het ziekenhuis aan het begin van 2019 na het oplopen van een griepinfectie.Er zijn de afgelopen dagen meldingen geweest van de Oostenrijkse pers dat hij nierdialyse heeft gehad in Zwitserland.

Het is gisteren bevestigd dat hij bezweken is aan zijn slechte gezondheid, omringd door familie. “Met diepe droefheid kondigen we aan dat onze geliefde Niki op vreedzame wijze met zijn gezin is overleden”, zo liet zijn familie in een verklaring aan Oostenrijkse media weten.

“Zijn unieke prestaties als atleet en ondernemer zijn en blijven onvergetelijk, zijn onvermoeibare actielust, zijn oprechtheid en zijn moed zullen ons bijblijven.

“Hij was een rolmodel en een maatstaf voor ons allemaal, hij was een liefhebbende en zorgzame echtgenoot, vader en grootvader weg van het publiek, en hij zal enorm worden gemist. “

Lauda was ruim vier decennia een gigant van de Formule 1-paddock. Hij debuteerde in 1971, won zijn eerste race in 1974 nadat hij bij Ferrari kwam en eiste vervolgens een maagd op titel in 1975. Het volgende seizoen had hij het geluk om een ​​vurige crash te overleven op de Nurburgring waardoor hij zwaar verbrand was.

Opmerkelijk genoeg miste hij slechts twee races, maakte hij een van de meest opmerkelijke comebacks in de sportgeschiedenis, en werd het kampioenschap alleen door een één punt naar James Hunt van McLaren.

Zijn tweede titel voor Ferrari kwam in 1977, voordat Lauda naar het seizoen 1978 verhuisde naar Brabham. Zijn move duurde daar minder dan twee seizoenen en Lauda stopte halverwege halverwege de training voor de Grand Prix van Canada in 1979.

Vervolgens richtte hij zich tot 1982 op zijn ontluikende luchtvestingsactiviteiten in Oostenrijk, toen hij een F1-comeback maakte met McLaren. Die relatie leverde twee seizoenen later een derde wereldkampioenschap op, toen hij teamgenoot Alain Prost met slechts een half punt versloeg.

Na zijn tweede pensionering in 1985 nam Lauda in de jaren negentig een consulting managerrol op bij Ferrari, die in 2001 werd gevolgd door de belangrijkste teamjob bij Jaguar in 2001, maar die duurde slechts een jaar. In 2012 werd hij de niet-uitvoerend voorzitter van het Mercedes F1-team en was hij een sleutelfiguur bij de meerdere titels winnende ploeg tot aan zijn ziekte van vorig jaar.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand