STADSNIEUWS | BEKIJK HIER HOE EEN PYTHON WIL ZWART NAAR PATTAYA RIJDEN

0
163

~ELK PARADIJS HEEFT ZIJN EIGEN SLANG~

(Er is altijd wel iets)


BANGKOK:- Eerder deze week werd een hele grote python gevangen bij een tolhuisje op de tolweg naar Pattaya. Het beest wilde zonder te betalen via de snelweg naar Pattaya glibberen. Dat verhaal stond in alle sociale media afgelopen week. Thaise journalisten doken op de slang, en kwamen er achter hoe een en ander in elkaar zit.

ชมคลิปเต็มงูหล่นด่านเก็บเงิน ใครทำตกมารับคืนด้วย ผู้สื่อข่าวรายงานว่า กรณีโลกโซเชียลได้เผยแพร่ภาพหญิงสาวคนหนึ่งขับรถเก๋ง สีแดง ผ่านด่านเก็บเงินบางพระ ต.หนองข้างคอก อ.เมือง จ.ชลบุรี มุ่งหน้าไปพัทยา หลังจากรับบัตรผ่านด่านเรียบร้อยแล้ว ได้ขับรถผ่านไป ปรากฏว่าได้มีงูเหลือมยาวประมาณ 5 เมตร ร่วงหล่นลงมาจากรถเก๋งคันดังกล่าว เล่นเอาพนักงานเก็บเงินต่างผวา เร่งแจ้งให้เจ้าหน้าที่กู้ภัยมาจับ สร้างความฮือฮาในโลกโซเชียล เมื่อวันที่ 8 มกราคมที่ผ่านมา จากการสอบถามนายเจษฎา รุ่งเรือง อายุ 18 ปี เจ้าหน้าที่รักษาความปลอดภัยและอยู่ในเหตุการณ์วันดังกล่าวเล่าว่า ช่วงนั้นได้มีหญิงสาวขับรถเก๋งผ่านด่าน หลังจากรับบัตรผ่านด่านเรียบร้อยแล้ว และขับรถจากไปปรากฏว่าได้มีงูเหลือมยาวประมาณ 5 เมตรร่วงหล่นออกมาจากใต้ท้องรถ จึงได้เรียกกู้ภัยมาจับ กลัวเหมือนกันเพราะนานหลายนาทีกว่ากู้ภัยจะมา#ชลบุรี#ด่านเก็บเงิน#มอเตอร์เวย์#งู

Geplaatst door ข่าวพัทยา Pattayanews op Donderdag 10 januari 2019

De slang had zich min of meer comfortabel genesteld onder een Mercedes Benz die door een Thaise dame bestuurd werd. Hij viel op straat, bij de tolpoort Bang Phra 2.

Sanook meldt dat de brandweer het reptiel wist te vangen. Die waren er nogal nonchalant over.

“Och, het was een slang van gemiddelde grootte. Vangen was eenvoudig. We moesten enkel oppassen niet gebeten te worden.” (Pythons zijn niet giftig, maar dat wil niet zeggen dat ze niet bijten.)

De slang werd gevangen het een touw met een lus die om de staart van de slang werd geplaatst. Daarna trokken de brandweermannen de slang een pvc buis in, en transporteerden het naar de wilde natuur.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: B. Botje in Oost Thailand
Bron: Thai Visa