PUNKERS IN BANGKOK GEARRESTEERD VOOR HET BELEDIGEN VAN DE PREMIER EN VICE PREMIER VAN THAILAND

0
472

~WIE WIL ETEN, MOET DE KOK NIET BELEDIGEN~

(Hou je meerdere te vriend)


BANGKOK:- Afgelopen zaterdagavond zijn er tien punkrockmuzikanten gearresteerd voor het zingen van liederen die beledigend waren voor de leiders van de heersende militaire junta.

Vier leden van The Blood Soaked Street Of Social Decay en zes andere punkrockers werden afgelopen zaterdag in hechtenis genomen na het zingen van liedjes waarin premier Prayuth Chan-ocha en de vice premier Prawit Wongsuwan op een onbehoorlijke manier werden uitgescholden, Olleke Bolleke zal deze scheldwoorden niet gebruiken, maar geloof deze nieuwsbeer..het was geheel NIET fraai!

Naast het zingen van deze scandaleuze songs werd er ook een afbeelding van de premier in brand gestoken, iets wat helemaal ontoelaatbaar is.

De opgetrommelde politieagenten en legerleiding maakte bekend dat dit optreden grensoverschrijdend was en vonden dat de performance van de artiesten dan ook als laster werd beoordeeld, zo liet de organisator van het concert, khun Yuttajak Dumsuwan afgelopen maandag weten.

Maar zo verkondigde hij, “Maar we hebben in het land geen wet tegen smaad tegen staatsleiders of tegen brandende foto’s, dus waar ligt het probleem. De artiesten zouden enkel de premier en de regering gehekeld hebben omdat ze vinden dat de junta de belastingcentjes verkeerd gebruikt. En dat is een recht van burgers nu eenmaal ….ook in Thailand.

De Blood Soaked band was de voorlaatste band om op te treden op het evenement dat eind zaterdagavond op Ratchadamnoen Avenue werd gehouden ter herinnering aan burgers die in 1973 protesteerden voor de democratie.

“Prayuth! Prayuth! “Schreeuwde een lid van Blood Soaked voordat hij een poster verbrandde waarop een afbeelding van Prayuth’s gezicht stond afgedrukt.

Politie en soldaten arresteerden vervolgens de bandleden en de organisator van het evenement. Ze werden naar het nabijgelegen Chana Songkhram politiebureau op Khaosan Road gebracht.

“De politie was bang dat er een nog politieke demonstratie zou volgen,” aldus Yuttajak.

Niemand werd beschuldigd van enige misdaad, maar de politie registreerde het incident in officiële politieregistraties.
“Waar arresteer je me voor?” schreeuwde Kitikea “Guer Pure Punk” Kanpim, een punkrocker met zijn haar in fel roze vrijheidsstaken, tegen de politie terwijl hij werd gearresteerd.

De 10 gearresteerden waren Yuttajak, een andere organisator, de presentator, twee fotografen, Kitikea en de vier bandleden van Blood Soaked.
Kitikea was geen lid van de band, maar was op het podium gesprongen om zich hen te steunen toen de politie hen arresteerde.
De band Blood Soaked bestaat uit een zanger, gitarist, bassist en drummer. Khun Yuttajak, die ook een muzikant is, zei dat de underground Thaise punkscene erg politiek gekant is.

“De punkscene kent veel politieke liedjes”, zei Yuttajak. “We wilden geen probleem hebben met de autoriteiten. We wilden gewoon een beetje kleur in het sociale politie gebeuren van Thailand brengen. In het Yingluck en het Abhisit tijdperk hebben we hen ook vaak vernederd.

Informatie en bron:
Illustraties: PattayaOne
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: PattayaOne