PROVINCIE LAMPANG VECHT NU OOK TEGEN BOSBRANDEN OOK DAAR EEN WALM VAN SMOG

0
176

~IN DE BRAND ZITTEN~

(Zwaar in de problemen zitten)


LAMPANG:- Waren er afgelopen zaterdagavond bosbranden uitgebroken in de provincie Loei, sinds gisteravond woekeren de bosbranden ook op de Doi Phra Baht in Lampang, de ontstane rook draagt bij aan de dichte waas die zich over de provincie verspreid.Vijfenzeventig ambtenaren en zeven vrijwilligers van de “We Love the King” probeerden vandaag de vlammen binnen een straal van enkele kilometers te houden.

In de tambon van Kluay Phae, dreigde ook bosbranden op de Doi Moung Kham maar kon het vuur door buurtbewoners worden bedwongen.

Lampang telt vier luchtkwaliteitsmeetstations van de afdeling Pollution Control Department, alle vier de stations gaven vandaag aan het onveilige niveau van PM2,5 dara bereikt was. Deze morgen bedroeg dat 60-93 microgram per kubieke meter lucht. Het veilige niveau is 50 microgram.

Het PM2.5 in Sop Pad in het Mae Mo district liet 93 microgram zien en was ook slecht in de twee andere tambonw in Mae Mo.

Lampang heeft nu heeft gedurende negen dagen onveilige versies van PM2.5 gehad, waarvan vijf opeenvolgende dagen van 7 tot en met 11 februari.

Vaudje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation